4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Polisten 'Gerdel Operasyonu'

Manisa'da, yağma, dolandırıcılık ve tefecilik suçlarını işledikleri belirlenen 7 kişi "Gerdel" operasyonuyla yakalandı.


Manisa Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, yaklaşık 1,5 yıl devam eden soruşturma sonunda faaliyetleri deşifre edilen bir suç örgütüne yönelik operasyon kararı aldı. Ekipler, 14 ayrı noktada eş zamanlı gerçekleştirilen "Gerdel" adını verdikleri operasyonda, örgüt lideri M.Z.Ö. ile birlikte altı kişiyi yakaladı. Örgüt üyelerinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda belge, bilgisayar ve kayıt defterlerine el konuldu.


Bugüne kadar birçok vatandaşın parasını gasp ettikleri, zorla senet imzalattıkları, darp ettikleri ve yaraladıkları anlaşılan örgüt üyelerinin akıllara durgunluk veren yöntemi herkesi şaşırttı. Örgütün, kiraladıkları arabalara taktıkları GPS cihazlarını kullanarak uzaktan araçların motorunu kilitleyen ve durumdan habersiz aracın bozulduğunu düşünen müşterilerine örgüt üyesi tamircilerin de yardımıyla yüklü miktarda masraf varmış gibi gösterdikleri, aynı yöntemi kaza yapan müşterilerine de uyguladıkları ve bu şekilde borçlandırdıkları kişilerden yüklü miktarlarda parayı gasp yoluyla tahsil ettikleri tespit edildi.


Gözaltında bulunan 7 şüpheli, soruşturmanın ardından "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, örgüt faaliyeti içerisinde nitelikli yağma, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit, tefecilik ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından adli makamlara sevk edildi.


Oluşturdukları korku ve panik duygularıyla kimsenin kendilerini şikayet edememesi nedeniyle son derece rahat hareket eden örgütün, zaman zaman kendi içinde bazı üyelere de sert cezalar uyguladığı belirlendi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 18:42:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rumuz hado IP: 195.174.248.xxx Tarih : 21.03.2009 11:00:42

herkes hakettiği gibi yaşıyorr...