30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Polisten 'Mızıka' operasyonu

Manisa'da polisin bir yıldır sürdürdüğü Mızıka (K) operasyonunda, çeşitli suçlara karıştığını iddia ettiği 12 kişi gözaltına alındı. 


Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bir yıldır izleme altına alınan bir örgüte yönelik, 15 ayrı noktaya eş zamanlı Mızıka (K) adlı operasyon gerçekleştirildi. 


Örgütün lideri olduğu öne sürülen E.U, O.U, İ.M, Z.Ç, A.K, M.Y, K.A, O.Ö, H.K, M.Ç, A.K, ve H.E. gözaltına alındı.


Manisa ve ilçelerinde, 12 kişinin ev ve iş yerlerine yapılan baskında, bir kuru sıkı tabanca, iki bulundurma ruhsatlı tabanca ve mermi ile bir pompalı tüfek, çok sayıda tapu, senet ve ihale evrakı ele geçirildi.


Polis zanlılar hakkında, ''suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde tefecilik, çek senet tahsilatı, nitelikli dolandırıcılık, zorla alıkoyma, tehdit ve ihalelere fesat karıştırmak'' suçlamasıyla evrak düzenlendiğini, çete suçlarına bakan İzmir'deki Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildiğini bildirdi.


Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, örgütün yaklaşık 4 yıldır Manisa'da faaliyet gösterdiği ve bugüne yaklaşık 25 kişinin mağdur edildiğinin tespit edildiği, ancak birçok kişinin zanlılardan korktukları için şikayetçi olmadığı belirtildi.

AA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 14:23:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?