3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Postacıya zabıta dayağı

Manisa'da iadeli taahhütlü mektup götürdüğü adreste zili fazla çaldığı için ev sahibi zabıtadan dayak yiyen 19 yaşındaki postacı, suç duyurusunda bulundu.

Bir yıldır taşeron firmaya bağlı dağıtıcı olarak çalışan Erkan Açıkgöz, mektup götürdüğü adreste beklemediği bir tepki ile karşılaştı.

Edinilen bilgiye göre, bir yıldır taşeron firmaya bağlı dağıtıcı olarak çalışan Erkan Açıkgöz (19), dün saat 10.00 sıralarında Pamukkent Sitesi'nde oturan Ü.E. adına gelen iadeli taahhütlü mektubu vermek üzere zili çalmaya başladı. Kapı açılmayınca zili tekrar çalan genç postacı, kapı yine açılmayınca başka bir adrese yöneldi.

Dönüşte tekrar aynı adrese gelen postacı tekrar zili çaldı. Bir süre sonra eşinin haber vermesi üzerine yanındaki zabıta görevlileri ile birlikte eve gelen Ü.E., postacı ile tartışmaya başladı. Olay sırasında dayak yediğini iddia eden postacı, polise ve aynı zamanda postacı olan babası Halil İbrahim Açıkgöz'e haber verdi. Darp sonucu yüzünde şişlikler ve morluklar oluşan genç, suç duyurusunda bulundu.

Mesai arkadaşlarının evinde ziyaret ettiği Erkan Açıkgöz, bir yıldır taşeron firmaya bağlı dağıtıcı olarak çalıştığını ve ilk kez böyle bir tepki ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Zili iki kez çaldığını, kapı açılmayınca başka bir adrese gidip sonra tekrar geri döndüğünü belirten Açıkgöz, "Siteye girdim. A bloğa verdim. B bloğa geçtim. Taahhütlü mektup olduğu için yukarı çıktım. Zile bastım kadın açmadı. İkinci kez bastım, bağırdım postacı dedim, kapı kilitlendi. Bekledim üçüncü kez vurdum. Yine ses gelmeyince ihbar kağıdını yazdım kapının oraya koydum. Çıktım C ve D bloğa verdim. Geri dönüşte kadını gördüm, bana bir şeyler söyledi. 'İadeli mektubunuz var. Geliyorum kapıyı açın' dedim. Yukarı çıktım. Bekledim açmadı. Bir daha zile vurdum. Tam çıkarken zabıta memuru merdivenlerden çıkarak yanıma geldi ve kafa attı bana. Sonra öteki şahıs kendisi geldi, o da karıştı. Sonra polisler geldi. Benim postacı olduğumu gördükleri halde dövdüler. Mektubu niye kutuya bırakmadın dediler. 'İmzalı olduğu için
kendisine vermek zorundayım' dedim. Üç kişi geldiler. Bir kişi hiçbir şey yapmadı. İki kişi beni apartmanın içinde dövdü" dedi.

Oğlu gibi postacı olan baba Halil İbrahim Açıkgöz ise, "Biz her vatandaşın evine normal olarak gider, evinin zilini çalarız. Kişilerin imzalı mektuplarını kişilere bizzat imza atarak teslim etmek zorundayız. Eğer şahıs evinde yoksa ihbar bırakırız. PTT dağıtım merkezine davet ederiz. Oğlum Güzel Yurt Mahallesi'nde dağıtım yapıyor. Oğluma hiçbir şey sormadan grup halinde dövdüler. Çocuk kendini zor atmış aşağıya, canını zor kurtarmış, şikayetçi olduk" diye konuştu.

POSTACILAR İŞ BIRAKTI

Birlik Haber-Sen Şube Başkanı Temel Çildaş, bütün PTT çalışanları olarak gereğinin yapılmasını istediklerini belirterek, "Bugün PTT çalışanları olarak iş yapmama kararı aldık. Olay çok vahim. Tek suçu iyi niyetiyle vatandaşın mektubunu ikinci defa yerine götürmek istemesidir. Bu arkadaşımızın suçu ne olursa olsun bu daha 19 yaşında bir çocuk, hiçbir gerekçe göstermeden kafayla, ayakla, sopayla dövmenin hiçbir bahanesi olamaz. PTT çalışanları olarak Sayın Belediye Başkanı'na sesleniyoruz.

Lütfen gerekeni yapınız. Bir an önce bu olayın sorumluları kimse onların derhal istifa etmelerini istiyoruz. Sendika olarak da, PTT çalışanları olarak da bu olayın kapanmaması için ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız. Bu olay belki de Türkiye'de ilk defa yaşandı. Kamu hizmeti yapan bir görevli, bir başka kamu görevlisi tarafından çok zili çaldığı veya hırsız olduğu iddiasıyla dövüldü. Hiçbir şey sormadan başında şapkası ve üzerinde postacı giysileri olan arkadaşımıza kafa atıp, tekme tokat döven bu şahısları protesto ediyoruz. Derhal istifa etmeliler. Fedailer gibi dövecekler, sonra hiçbir ceza almayacaklar. Olmaz böyle bir şey. Hangi çağda yaşıyoruz. Gelişmiş ülkelerde olsa bu olay şu anda çoğu kişi istifa etmişti" dedi.

Ziyarete gelen postacı arkadaşları ise, ilk kez böyle bir olayla karşılaştıklarını, suçluların gerekli cezayı çekmesini istediler.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2009 Cumartesi 15:42:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?