4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Proje hazır sıra ödenekte

Boğulma olayları nedeniyle çevresine demir parmaklık yapılması kararlaştırılan sulama kanalları için proje hazırlandı, ilk aşamada 3 milyon TL kaynağa ihtiyaç olduğu açıklandı.

Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait sulama kanallarında meydana gelen boğulma olayları nedeniyle vatandaşlar önlem alınmasını istemişti. Son olarak 28 Temmuz tarihinde sulama kanalında boğulan 7 yaşındaki Ömer Mertsoylu’nun boğulmasının ardından çalışmalar hızlandırılmış, Vali Celalettin Güvenç ve Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Barbaros mahallesinde incelemeler yaparak, kanalın çevresinin kapatılması için harekete geçmişti. Konuyla ilgili yapılan incelemeler sonuçlandırıldı. İlk aşamada kanalın şehir merkezinden geçen 5 kilometrelik sağlı sollu bölümünün demir parmaklıklarla kapatılması planlanıyor.

ÖDENEK ARANIYOR

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, sorunu çözmek amacıyla çalışma yaptıklarını hatırlatarak, “Daha önceden tespit ettiğimiz 12 kilometrelik bölümün ilk şamada 5 kilometrelik kısmını projelendirdik. Ancak takılacak olan demir korumaların çalınma ihtimalini de göz önünde bulundurarak çeşitli önlemler alıyoruz. Şuanda ilk 5 kilometre için 3 milyon TL kaynağa ihtiyaç var. Ödenek sorununu çözdükten sonra çalışmaları başlatacağız” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 16:03:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?