5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Proje tabanlı beceri yarışması

MANİSA'DA PROJE TABANLI BECERİ YARIŞMASI

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Proje Tabanlı Beceri Yarışması” TOKİ Çok Programlı Lisesi'nde başladı.

Öğrenicilerin bilgi, beceri ve deneyimlerini artırmak amacıyla yarışmanın düzenlendiğini dile getiren İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü İsa Kara, böylece öğrencilere proje alışkanlığı kazandırıldığını vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2005 yılından bu yana öğrenicilerin bilgi, beceri ve deneyimlerini artırmak için proje yarışmalarının düzenlendiğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü İsa Kara, “Bu proje yarışmalarına bütün mesleki ve teknik eğitim, halk eğitim meslekleri dahil bütün okullar bu yarışmaya katılıyor. Bütün okullarımızdan en az 1 proje olmak şartıyla 3-5 proje hatta 10 projeyle katılan okullarımız var. Bu sene toplamda 148 proje yarışmaya katıldı. Bu 148 proje bilişim teknolojileri, yaratıcı sanatlar, ticaret turizmi ve işi yönetimi, sağlık hizmetleri, moda tasarımı gibi 10 ayrı dalda kategorilere ayrıldı. Her dalın birincileri İzmir'de yapılacak olan bölge birinciliğinde ilimize temsil edecekler. Bölge birincileri de 21- 23 Mart tarihlerinde Ankara'da yapılacak olan Türkiye birinciliği için yarışacak. Türkiye geneli yapılan yarışmada dereceye girenler belli olacak” dedi.

Projelerin bir değerlendirmeden geçtikten sonra kabul edildiğini belirten Kara, “Projenin özgünlüğü, daha önce yayınlanmış mı yayınlanmamış mı, projenin piyasada uygulanabilirliği, yaygınlaştırılması, verimliliği, ekonomiliği gibi 15 değerlendirmeden sonra kabul ediliyor. Bu değerlendirme ölçülerine göre projeler değerlendirilmiş olur. Projelerin maliyeti değişiyor. Örneğin makine teknolojisine, üretim teknolojisini ait bir projenin maliyeti biraz yüksek iken, gıda hazırlama ve bilişim teknolojilerine ait projelerin maliyeti ise düşüktür. Burada önemli olan bilgi, beceri ve bir şey üretme kabiliyetini artırmak, yeni üretim alanları oluşturmak ve proje geliştirme alışkanlığı kazandırmak. Her okul, her öğrenci kendi imkanlarla bu projeleri hazırlıyor. Sosyal ortaklar bulabiliyorlar. Tabi bu sosyal ortaklar yerine göre bir yerlerden destek alabiliyorlar. Bu şekilde okul sanayi işbirliğini sağlanmış oluyor.” diye konuştu.

MANİSA'DA PROJE TABANLI BECERİ YARIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 16:10:03
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 23:55:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?