5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Proje yarışması sonuçlandı

'MANİSA’YA GENÇ BAKIŞ' PROJE YARIŞMASI SONUÇLANDI

Özel Doruk Eğitim Kurumları önderliğinde; Manisa Belediyesi ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde “Manisa'ya Genç Bakış” ana temasıyla; şehrin tarihi ve kültürel yapısının korunması, tanıtılması, yaşayan şehir kimliği ile her kesimden ve özellikle de farklılıklar taşıyabilmesi için genç fikirlere başvurularak düzenlenen proje yarışması sonuçlandı.

Özel Doruk Eğitim Kurumları Proje Koordinasyon Merkezi’nde Manisa’ya Genç Bakış Yarışması'na katılan projeler arasından jürinin ön değerlendirmesi sonucu 3 proje finale kalmıştı. Bilim ve Sanat Merkezi’nden Murat Gökyıldız’ın danışman öğretmenliğini yaptığı Gülce Gümüşdere’nin hazırladığı 'Sultan Kent, Manisa Bilim ve Sanat Merkezi’nden Vural Efe’nin danışman öğretmenliğini yaptığı Nazime Melike Köksal’ın hazırladığı 'Manisa'ya Aşık Olacaksınız' ve Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi’nden Melih Yılmaz’ın danışman öğretmenliğini yaptığı Ufuk Uzun ve Tuğçe Demir’in sunduğu 'Manisa Gençliğinin Mevlevilik Felsefesini Tanıması' adlı projeler değerlendirmeye tabii tutuldu. Finale kalan (sunuma çağırılan) projeler ikinci değerlendirmeden sonra sonuçlandı. Projeyi hazırlayan öğrenciler jüriye sunum yaparak, jürinin sorduğu soruları cevaplandırdı.

Jüri değerlendirmesi sonucunda 1.’lik ve 3.’lüğe layık eserler bulunamadı. Manisa Bilim ve Sanat Merkezi’nden Vural Efe’nin danışman öğretmenliğini yaptığı Nazime Melike Köksal’ın hazırladığı 'Manisa'ya Aşık Olacaksınız' adlı proje 2.’lik ödülüne layık görüldü. Yine Bilim ve Sanat Merkezi’nden Murat Gökyıldız’ın danışman öğretmenliğini yaptığı Gülce Gümüşdere’nin hazırladığı 'Sultan Kent' adlı proje ise teşvik ödülüne layık görüldü.

'Manisa’ya Aşık Olacaksınız' adlı proje sahibine ödülü Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 'Sultan Kent' adlı proje sahibine ise ödülü İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Yel tarafından verildi. 22 Mart 2011 saat 20.00’de Manisa Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen törende; 'Manisa’ya Aşık Olacaksınız' adlı projenin sahibi Nazime Melike Köksal ve Danışman Öğretmeni Vural Efe 2.’lik ödülü olan 1000 TL’nin, 'Sultan Kent' adlı projenin sahibi Gülce Gümüşdere ve Danışman Öğretmeni Murat Gökyıldız teşvik ödülü olan 500 TL’nin sahibi oldular.

Doruk Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü Yaşar Coşkun, “Tüm dünyada tarihi ve kültürel birikimi Manisa kadar üst düzeyde olan çok az şehir vardır. Kültürel ve tarihi mirasımızı kentsel olarak geleceğe taşıyabilecek fikirlerin desteklenmesi ve hayata geçirilebilmesi, Manisa’da faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşların ortak amaçlarından olmalıdır. Özel Doruk Eğitim Kurumları misyonu gereği gençlerin fikir ve görüşlerini hemen her platformda desteklemektedir” dedi. Coşkun son olarak Proje Koordinatörü Bekir Avşar’a, Jüri Üyeleri Mustafa Pala, Ertuğrul Aytaç ve Vacide Merter Elmalı’ya, katılan öğrencilere ve danışman öğretmenlerine teşekkür etti.

'MANİSA’YA GENÇ BAKIŞ' PROJE YARIŞMASI SONUÇLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2011 Çarşamba 13:52:04
Güncelleme :23 Mart 2011 Çarşamba 14:35:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?