30
Mayıs
2024
Perşembe
MANİSA

PTT ikinci kez soyuldu

Manisa'da, tasarruf gerekçesiyle güvenlik görevlilerinin başka görevlere kaydırıldığı PTT'de son 6 ayda ikinci kez hırsızlık olayı meydana geldi. Bu sabah PTT gişesinde sırada bekleyen ve kimliği belirlenemeyen bir şahıs, para saymakla meşgul olan Gülay Aytulu isimli görevlinin elindeki 6 bin YTL'yi alarak kaçtı.

PTT Genel Müdürlüğü'nün değişim projeleri arasında yer alan 'PTT Bank' projesi Manisa ve ilçelerinde hayata geçirilmeye çalışılırken hırsızların da hedefi haline geldi. Manisa PTT Müdürlüğü'nün en kalabalık olduğu saatlerde vezneye yanaşan iki kişi, veznedar Gülay Aytulu'nun saymak için kasadan çıkarttığı 6 bin YTL'yi elinden alarak kaçtı. Veznedar Gülay Aytulu'nun soyulduğunu söylemesine rağmen vezne önünde bekleyen vatandaşların ve PTT çalışanlarının herhangi bir müdahalede bulunmadığı belirtildi. PTT Manisa Başmüdürü Cemal Saraç, tasarruf nedeniyle PTT Genel Müdürlüğü'nün güvenlik görevlilerinin iş akitlerini sona erdirdiğini, veznedar Gülay Aytulu'nun daha dikkatli olması gerektiğini söyledi. PTT Manisa Müdürlüğü birkaç ay önce de hırsızların hedefi olmuş, kasada bulunan 8 bin YTL çalınmıştı. Çaldıkları 12 bin YTL ile kapıdan çıkıp giden hırsızlık zanlıları izlerini kaybettirdi.

PTT Manisa Başmüdürü Cemal Saraç, yaptığı açıklamada, "Genel müdürlük, tasarruf gerekçesiyle kurumumuzda görev yapan güvenlik görevlilerinin iş akitlerini sona erdirmişti. Uzun süredir de bu şartlarda çalışmaktayız. Her ne kadar önlem alsak da bu tür olaylarla karşılaşıyoruz" dedi.

Yaşanan hırsızlık olayının ardından ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'ne götürülen Veznedar Gülay Aytulu, şöyle konuştu: "Mesai başladığı için kasada bulunan paraları alarak saymak istedim. Gişelerin önü çok kalabalık. Ne olduğunu anlamadan iki kişi olduklarını tahmin ettiğim hırsızlar elimde tuttuğum paraları alarak kaçmaya başladı. Bağırmama rağmen hırsızlar bir engele takılmadan kapıdan çıkıp gitti. Elimden parayı çeken kişinin kolunda dövme olduğunu görebildim" dedi.

Manisa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, olaydan sonra kentte hırsız avına çıktı.
iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2007 Cuma 17:50:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?