3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Randevu saati karışınca...

Belediye Başkanı Cengiz Ergün saat 14.30’da İl Genel Meclis Başkanı Dursun Ali Yıldız’ın odasına geldi, ancak randevu saatini 16.30 zanneden Yıldız, görevlilerin telefon etmesi üzerine makamına Başkan Ergün’den iki dakika sonra geldi.

İl Genel Meclis Başkanlığına seçilen Dursun Ali Yıldız tebrik ziyaretlerini kabul ediyor. Başkan Yıldız’a son ziyaret Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından yapıldı. Ancak ziyaret saatiyle ilgili küçük bir karışıklık yaşandı. Başkan Cengiz Ergün saat 14.30’da Özel İdare binasına geldi. Ziyaret saatini 16.30 olarak bilen Dursun Ali Yıldız bu saatlerde yemek için binadan ayrılmıştı. Başkan Ergün boş makam odasında oturarak Yıldız’ı beklemeye başladı. Görevlilerin telefonuyla durumu fark eden Yıldız, hızlı bir şekilde odasına gelerek başkan Ergün’le buluştu. Ayakta el sıkışan ikili, basın mensuplarına poz verdikten sonra görüşmek için yerlerine geçtiler.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bir süre önce görevine başlayan Dursun Ali Yıldız’a barılar diledi. Yıdız da söz konusu ziyareti önemsediğini belirterek, “İl Genel Meclis Başkanı’yla, Belediye Başkanı şehrin sorunlarını konuşmak için bir aya sık sık gelmeli, görüş alışverişinde bulunmalı gerekirse iş birliği yapmalıdır. Arıca Sayın Başkan’ın belediyede çok güzel ve faydalı hizmetler yapacağına inanıyorum. Biz şehir dışını başkan da şehir içini güzelleştirecek” dedi.

BÖLGE HASTANESİ NE OLACAK?

Görüşmede 400 yataklı Bölge Hastanesi’yle ilgili de yaşanan sıkıntılara değinen Ergün, belediye şantiyesinin bulunduğu arazi üzerine yapılmak istenen bölge hastanesi için, belediye şantiyesinin tamamının taşınacak ve yeniden yapılacak olmasına dikkat çekti. Ortaya çıkacak maddi külfetin karşılanması için gerekirse Valiliğinde içinde bulunduğu bir komisyon kurularak maddi külfete diğer kurumlarında ortak olmasını isteyen Ergün, “Biz arsayı vermeyelim demiyoruz ancak 116 bin metrekarelik şantiyenin tamamını taşımamız tüm tesisleri, binalar dahil yeniden imar etmemiz lazım. Bunun maddi külfetine diğer kurumlarla ortak oluruz ama şantiyede verilen hizmetlerin aksamaması için şantiyenin bugünkü büyüklüğünde bir arsaya ihtiyaç var. Şantiyenin büyüklüğünde arsa bulamazsak, Manisa’nın hizmetleri aksar” dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü’nden bölge hastanesi ile ilgili yapılan açıklamayı değerlendiren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konunun Manisa Valiliği ve Mili Emlak Genel Müdürlüğü ile görüşüldüğünü ancak bazı kurumların Manisa Belediyesi’nin ve kentin menfaatlerini dikkate almadığını söyledi. Başkan Cengiz Ergün şöyle dedi; “Belediye şantiyesindeki birçok birimin taşınması belediyeye yaklaşık 3 milyon TL maddi külfet getirecek. En önemli sorun buradaki hizmet birimlerinin kim tarafından yaptırılacağı. Şantiye alanında büyük hizmet birimleri var. Belediye şantiye hizmetlerinin bir bütün olduğu herkes tarafından biliniyor. Bizim şantiyemiz içinde asfalt tesisimiz var, araç parkımız var, tamir atölyelerimiz, imalathanelerimiz, benzin istasyonumuz var. Bunların tamamının bulunduğu alan 116 bin metrekare, ve hepsi taşındığı zaman yeniden inşa edilecek. Sadece asfalt tesisinin yeniden inşası yaklaşık 2 milyon TL. Ayrıca Milli Emlak Müdürlüğü’nün bize gösterdiği arsalar küçük ve birbirinden uzak yerlerde. Bu arsaların tamamına yakını da dağ eteğinde, sit kurulunun koruma kararı olan inşaat yapılamayacak yerler. Buralara inşaat yapılması mümkün değil yapılsa bile parça parça yerlere şantiye kurulamaz. Hizmetler aksar. Biz hastane yapılması için arsayı vermeyi elbette istiyoruz ama arsayı verirken Manisa Belediyesi’nin menfaatlerini, kente hizmet verilen yerlerin geleceğini düşünmemiz lazım. Bu tesislerin taşınması işi zaten ayrı bir maddi külfet. Yeniden şantiye yapılması, taşınma işi toplamda yaklaşık 3 milyon TL. Bunun maddi külfetine diğer kurumlarında katıldığı bir komisyon kurulursa ortak oluruz ama şantiyede verilen hizmetlerin aksamaması için şantiyenin bugünkü büyüklüğünde bir arsaya ihtiyaç var. Bunun yanı sıra bu hizmet binalarının yeniden yapılması konusunda ortak çalışma yapılması gerekiyor.”

İl Genel Meclis Başkan Dursun Ali Yıldız bu konuda gerekli her türlü desteği vermeye hazır olduklarını çünkü bölge hastanesinin yapımını önemsediklerini ifade etti.

Samimi bir havada geçen ziyarette Dursun Ali Yıldız’ın “Geçen 5 yılda Ak Partili belediye sayesinde size yapılacak çok da iş kalmadı” demesi üzerine Başkan Ergün, “Bize maalesef borç ödemek kaldı. Ama bunun arkasına sığınmayacağız” cevabını verdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 18:31:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?