5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Referandum ziyareti

MANİSA'DA REFERANDUM ÇALIŞMALARI

Türkiye Girişimciler Vakfı tarafından ülke genelinde oluşturulan Sivil Dayanışma Platformu, Manisa'da yapacağı konferans öncesinde çeşitli sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşlara ziyarette bulundu.

Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan, Emekli Başsavcı ve Hukukçular Derneği Üyesi Reşat Petek, Genç Siviller Temsilcisi Neslihan Demir, Manisa Kişi Hak ve Özgürlükleri Koruma Derneği Başkanı Abdullah Polat, Hekimler Birliği Temsilcisi Dr. Hasan Avşar, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yaşa, AK Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan'ı ziyaret etti. Sivil Dayanışma Platformu'nu Manisa'da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti belirten AK Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan, sadece parti olarak değil, bir vatandaş olarak da referandumun ne kadar önemli olduğunun bilincinde olduklarını vurguladı.

Referandumda 12 Eylül'de bir oy daha fazla 'evet' çıkması için gayret gösterdiklerine değinen Arslan, "'Evet' çıkacağına inancımız tam olsa da bu oran ne kadar yüksek olursa bu ses o kadar gür çıkacaktır. Bu amaçla, bu felsefe ile çalışıyoruz. Tabii sonucu Allah bilir. Ama 12 Eylül akşamı Başbakanımızın da dediği gibi; milletin anayasası ile yeniden nikah tazelemiş olacağız. Manisa'ya hoş geldiniz." dedi.

Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan, başlattıkları güçlü bir evet kampanyası çerçevesinde çeşitli illerde konferanslar düzenlediklerini ziyarette bulunduklarına işaret ederek şöyle konuştu: "Biz Türkiye'nin değişik bölgelerinden üyelerimizin gelerek oluşturduğu bir platformuz. Esas kuruluş amacımız sivil bir anayasanın kurulmasıdır. Türkiye'nin demokratikleşmesi yolunda atılacak adımların hızlanması amacıyla kurulduk. Bu çevrede 11 ilde bugüne kadar program yaptık. 12. programımızı Manisa'da yapıyoruz. Bizim bu paket gündeme geldikten sonra bu paketi vatandaşlarımız anlatmak üzere yoğunlaştık. Önümüzde 5 Eylül tarihine kadar yaklaşık 25 ilde daha oradaki vatandaşlarımızla Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları olarak bu paketin milletimize, ülkemize neler kazandıracağını vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Güçlü bir 'evet' kampanyası başlattık. Bu paket çok önemli bir paket. Bunu bugüne kadar yapılmış, TBMM'de seçilmişler eliyle yapılmış en kapsamlı, en büyük demokratikleşme çabası olarak görüyoruz. Bunu başarmak Türkiye'nin darbelerle dolu olan yakın tarihini ters düz edecek uluslar arası standartlarda gerçekten demokratik bir ülke konumuna çıkartacak bir paket olarak görüyoruz. Biz 'evet' çıkacağı kanaatindeyiz. Bu ne kadar güçlü bir 'evet' olursa bu adımların hızlanacağına inanıyoruz. Bu AK Parti'nin, Tayyip Erdoğan'ın, oylanması değil, bu referandum süreci Türkiye'nin geleceğinin kaderinin, büyük Türkiye'nin oylanmasıdır. Yapılacak çalışmaların her biri o açıdan çok önemlidir."

MEMUR-SEN'DEN 'EVET' TİŞÖRTLÜ KARŞILAMA

AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinin ardından Memur Sen il temsilciliğine ziyarette bulunan Sivil Dayanışma Platformu üyeleri, üzerinde 'evet' yazılı tişörtler ile karşılandı. Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan'a da 'evet' yazılı tişört hediye eden Memur Senliler, referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını söylediler. Memur Sen Manisa İl Temsilciliği adına Sivil Dayanışma Platformu üyelerini karşılayan Sağlık Sen Başkanı Yüksel Ülker, "Milletten tarafa olan ve daima özgürlüklerin, hukukun üstünlüğünün ve demokrasinin yanında yer alan Memur Sen olarak referandumda, 'evet' diyoruz. Referandumda 'evet' diyenler, 'hayır' diyenler, çekimser kalanlar ve renksiz olanlar var. Sivil toplum örgütlerinden bazıları 'evet' diyecekler ama emir aldıklarından korkuyorlar. Bazıları da aldıkları emir gereği 'hayır' diyecekler ama tabanlarından çekiniyorlar. Memur Sen olarak biz bu ülkenin vatandaşıyız. Özgürlükleri önemsiyoruz. Kendimizi 72 milyonun emek ve özgürlüğünde sorumlu hissediyoruz.

Çünkü biz onlardan biriyiz. Bu sebeple de Memur Sen olarak anayasa değişikliğine 'evet' diyoruz" diye konuştu.

MANİSA'DA REFERANDUM ÇALIŞMALARI
MANİSA'DA REFERANDUM ÇALIŞMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2010 Pazar 19:10:03
Güncelleme :1 Ağustos 2010 Pazar 23:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?