4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Reklam panosu baz istasyonu çıktı

Manisa Kenan Evren Sanayi Sitesi'nde yol üzerine yaptırılan ve içinde bir GSM firmasına ait verici bulunan reklam panosu, imara aykırı yapıldığı gerekçesiyle söküldü.

Kenan Evren Sanayi Sitesi 75. Yıl Mahallesi Bahrı Sarıtepe Caddesi üzerinde, içersinde verici olan bir reklam panosu bulunduğu ihbarını alan Manisa Belediyesi İmar İşleri ekipleri, söz konusu panoda üzerinde inceleme yaptı.

Yapılan incelemelerde panonun imara aykırı yapıldığı ve içinde baz istasyonu vericisi olduğu tespit edildi. Tespitler sonrasında yaklaşık 20 metre uzunluğundaki panonun sökülmesine karar verildi. Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, imara aykırı yapılaşmadan dolayı baz istasyonu içeren panonun söküldüğünü söyledi.

Açıkdil, "Söz konusu totem alanı, reklam alanı olarak kullanılması için verilmiş. Üzerinde reklam bulunan totem ile ilgili şikayetlerden sonra yapılan incelemelerde totemin içerisinde baz istasyonu tespit edildi. Bunun yanı sıra totemin teknik olarak da imara aykırı yapıldığı tespit edildi. Bu nedenle belediye ekiplerimiz totemin sahibi firmayı uyararak totemin imar kanuna aykırı yapıldığını ve kaldırılması gerektiğini belirtti. Manisa Belediyesi olarak da halkımızdan gelen talep üzerine bu görevimizi yerine getirdik. Kanunlara uygun yapılmayan her türlü imara aykırı durumun dikkatle değerlendirilerek anında müdahale edileceğinin bilinmesini isteriz" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 23:24:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?