4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Rekortmen kardeşlere onur belgesi

Manisa’da 2004 yılında en yüksek gelir vergisi ödeyen Altan kardeşler, Vali Orhan Işın tarafından plaket ve onur belgesiyle ödüllendirildi.

Valilik makamında düzenlenen törene Vali Orhan Işın’ın yanı sıra, defterdar Ali İhsan Tunçağıl, vergi sıralamasında birinci olan Eyüp Altan, ikinci olan Mustafa Altan ve beşinci sırada olan Mehmet Altan isimli kardeşler katıldı. Defterdar Ali İhsan Tunçağıl, Eyüp ile Mustafa Altan’ın geçen yıl ve bu yıl en yüksek vergi ödeyen Turgutlu mükelleflerinden olduğunu ifade ederek, "2004 yılı en yüksek gelir vergisi ödeyen mükelleflerimizden Eyüp Altan, 424 milyon 515 bin YTL ile birinci, Mustafa Altan ise 374 milyon 374 bin YTL ile ikinci olurken, kardeşleri Mehmet Altan ödediği 211 milyon 190 bin YTL ile beşinci sırada yer aldı. Aynı kardeşler 2003 yılında da vergi rekortmenleri arasına girmişti. O yılda Eyüp Altan 255 milyon 128 bin 900 YTL ile ikinci, Mustafa Altan 229 milyon 743 bin 400 YTL ile üçüncü, Mehmet Altan ise 108 milyon 126 bin YTL ile sekizinci sırada yer almıştı" dedi.

Vali Orhan Işın ise, "Devlet vergi alacak ki hizmet versin. Vergisini ödeyen vatandaşlarımız da devletten hizmet bekleyecek ve vergisinin doğru yerlere harcandığını görmek isteyecektir. Vergisini ödeyen vatandaşlarımız bir polis memuruna bile hesap sorabilmektedir. ’Ben vergimi veriyorum ödediğim vergiden maaşını alıyorsun. Dolayısıyla benim hizmetimi neden gerektiği gibi yerine getirmiyorsun’ diye hesap sorabilmektedir. Burada en önemli konu kazançların kayıt altına alınmasıdır. Türkiye’deki en büyük sıkıntımızda budur. Bu konuda çaba gösterilmektedir. Vergi bilincini vatandaşlarımızda oluşturabilirsek zaten sorun kendiliğinden halledilmiş olacak. Gelişmiş ülkelerde bu bilinç yerleşmiştir. Bu bilinci taşıdıkları için Altan kardeşlere teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Işın, defterdarlık adına rekortmen kardeşlere onur belgelerini ve plaketlerini verdi. Altan kardeşler adına konuşan Eyüp Altan, "Bizler sanayiciyiz. Menkul ve gayri menkul işiyle uğraşıyoruz. 3 ayrı kuruluşumuz var. Akzo-Nobel, Kemipol, Kempa ve toz boya fabrikalarının ortaklarıyız. Kurumlar vergisinde İzmir’de 10 yıldır sürekli olarak ilk 5 içinde yer almaktayız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2005 Çarşamba 16:21:57
Güncelleme :5 Mayıs 2005 Perşembe 15:28:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?