5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Resimleri İzmir'de görücüye çıktı

ÜLKEM'Lİ MİNİKLERİN RESİMLERİ İZMİR'DE SERGİLENDİ

ODTÜ Ülkem Koleji anasınıfı öğrencilerinin yıl içerisinde yaptıkları birbirinden güzel resimler İzmir Mavişehir KOÇTAŞ'ta sergilendi.

Çok sayıda velinin katılımıyla gerçekleştirilen sergide yıl içerisinde yapılan pastel tekniğinle yapılmış serbest çalışmalar ve branş dersleri etkinlikleri yer aldı. Ana sınıfı öğretmenleri Gülcan Esen, Meral Çağatay, Serap Paçacı, Özlem Yoldaş, resim sergisindeki çalışmaları 4, 5 ve 6 yaş grubundaki öğrencilerin hazırladığını, resimlerinde öğrencilerin hayal dünyasını ve yaratıcılıklarını ortaya koyduklarını, ana sınıfında yapılan resim çalışmasında, öğrencilerin el becerileri geliştirilirken, grup çalışmasıyla birlikte paylaşımcılıklarının da arttığını belirttiler. “Çocuklar kendilerini ifade ettikleri ölçüde gelişirler." diyen eğitimciler, "Bu sebeple, sanat da çocuğun kendini geliştirmesine büyük imkan tanır. Sanatla ilgilenmek çocuğun okul başarısına da olumlu yansır. Kendini iyi ve mutlu hisseden çocuk okulla ilgili işlerde de ilerleme gösterir. Aynı zamanda, çocuklar kişiliklerini oluştururken kendileri hakkında ipucu toplamaya ihtiyaç duyarlar. Sanatla ilgilenen çocuklar, kendilerini daha iyi tanır, böylece kişiliklerini daha sağlam olarak geliştirebilirler” dediler. Ayrıca sergide yüz boyama etkinliği ve kukla tiyatrosunun sergilediği oyunlarla, minikler eğlenceli bir gün geçirmenin keyfini yaşadılar. " dediler.

Okul Müdürü Arif Demir çalışmalarından dolayı öğrencileri ve öğretmenleri kutladığını, çok sayıda veli ve davetli tarafından büyük ilgi gören sergide 150'e yakın resim ve branş derslerinde yapılan çeşitli pojenin yer aldığını ifade etti. Demir, "Anaokulumuzda eğitim gören çocuklarımızın kendi bilgi ve becerileriyle yaptıkları bu çalışmalarla, öğrencilerimize özgüven kazandırmayı amaçlıyoruz.” dedi.

ÜLKEM'Lİ MİNİKLERİN RESİMLERİ İZMİR'DE SERGİLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 15:50:04
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 18:38:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?