4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Romanyalı öğrenciler Salihli'de

Avrupa Birliği (AB) Comenius Dil Projesi kapsamında Romanya'nın Suceava şehrinde bulunan Gıda Meslek Lisesi öğrencileri Salihli Sekine Evren Anadolu Lisesi'ne konuk oldular.

AB Comenius Dil Projesi kapsamında Salihli Sekine Evren Anadolu Lisesi Okulu'ndan 5 öğretmen ve 20 öğrenci, geçen yıl 1 Haziran 2008 tarihinde Romanya'ya gitmişlerdi. Bu kez de Romanya'nın Suceava şehrinde bulunan Gıda Meslek Lisesi Okulu'ndan 5 öğretmen 20 öğrenci Salihli Sekine Evren Anadolu Lisesi'ne geldiler. Romanyalı öğrencilerin, paranın ve antik Lidya uygarlığının başşehri Sardes'i tanımak ve projelerini pekiştirmek amacıyla Salihli'yi ziyaret ettikleri belirtildi.

Paranın bulunuşu ve toplum üzerindeki etkinliğini konu edinen "The Brth Of Money" isimli proje programı gereği iki ülke öğrencileri de Salihli'de tanıtım programları düzenleyecekler. Ayrıca bu projelerini pekiştirmek amacıyla proje gezileri yapılacak. Sekine Evren Anadolu Lisesi Müdürü Sabri Tünay, ”Okulumuza proje gereği gelen Romanyalı öğrenciler Manisa, İzmir, Bozdağ, Gölcük, Denizli Pamukkale, Kuşadası Kula Peri Bacaları ile Salihli'de paranın ilk defa basıldığı yer olan Lidya'nın başşehri Sardes ve diğer tarihi yerler gezdirilecek ”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 17:55:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?