8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Romen işadamları Manisa'da

Kazak ve Bulgar işadamlarının ardından Romen işadamları da Manisa'ya Organize Sanayi Bölgesi'nde bir dizi incelemelerde bulundular.
 
Kalitesini her geçen gün biraz daha tescilleyen ve geçtiğimiz günler içerisinde 40 yılda gelinen noktayı 4. ve 5. sanayi bölgeleri ile ikiye katlamayı hedefleyen Manisa OSB'ye Avrupa'dan yatırımcı yağıyor. Bir süre önce Kazak ve Bulgar işadamlarını Manisa'da misafir eden OSB bu kez 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren Avrupa Birliği (AB) resmi üyesi olacak Romanyalı işadamlarını ağırladı. 14 kişilik işadamı grubu ile Manisa'ya gelen Romen heyete Denizcilik ve Ziraat Odası Başkanı Mıhaı Daraban, Köstence Valisi Danut Culetu ve Romanya İzmir Konsolosu Mırcea Neata eşlik ettiler.
 
OSB Toplantı salonunda gerçekleştirilen buluşmada Romen İşadamlarına ev sahipliği yapan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Bülent Koşmaz, Manisa sanayisinin 40 yılda yaşadığı büyümeyi ikiye katlayacak 4 ve 5. OSB'nin alt yapı ihalesini gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Romen işadamlarını Manisa'da ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Koşmaz, Manisa'nın sanayide katilesini dünyaya kanıtladığını dile getirerek, "Manisa Organize Sanayi Bölgemizin kalitesi İngiliz ekonomi yayın kuruluşu Financial Times tarafından geleceğin yatırım kenti seçilerek tescillenmiştir" diye konuştu. Koşmaz iki yıl içerisinde Manisa OSB'de 25 bin olan çalışan sayısının büyemeye eş orantılı olarak 40 bine ulaşacağını vurguladı. Koşmaz'ın ardından konuşan Romanya'nın Köstence şehri Valisi Danut Culetu, Köstence'nin Romanya'nın en önemli şehirleri arasında olduğunu ifade ederek, Manisa sanayisini çok gelişmiş ve büyümüş olarak bulduğunu belirtti. Avrupalı yatırımcıların yatırımlarında neden Manisa'yı tercih ettiklerini şimdi daha iyi anladığını belirten Culetu, "Karadeniz'de en büyük limana sahip şehir Köstence. 1 Ocak 2007'den itibaren resmi olarak Avrupa Birliği'ne üye olacak Romanya'da ekonomik alanda atılan adımlar gelecek için umut vericidir. Manisa'da ki toplantının bir benzerini Romanya'da gerçekleştirip, Türk yatırımcılara Romanya'da ki yatarım alanlarını açmak istiyoruz." diye konuştu.
 
Romen heyeti ayrıca Vali Refik Arslan Öztürk ve Belediye Başkanı Bülent Kar'ı da makamlarında ziyret etti.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2006 Salı 18:45:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?