4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Rotaryenler Salihli'de buluştu

Salihli Hotel Lidya Sardes'te bir araya gelen rotaryenler üyelik geliştirme seminerinde “Neden Artmalıyız-Nasıl azalmayız?” sorularına yanıt aradılar.

Seminere Salihli, İzmir, Turgutlu, Kuşadası, Alsancak ve Bursa Rotary kulübü üyeleri eşleriyle birlikte katıldı. Seminer'in açılış konuşmasını Salihli Rotary Kulübü Başkanı Süleyman Oral yaptı. Oral konuşmasında Salihli'de yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Rotary Kulüp Üyelik Geliştirme Komitesi Başkanı Uğur Gürel'de yaptığı konuşmasında;“Neden artmalıyız,nasıl azalmayız” sorularını yanıtladı. Gürel, “Etik değerlere saygılı, çağdaş, toplumsal sorumluluk taşıyan insanların oluşturacağı sinerjinin büyümesi için, dünyada ve ülkemizde nüfus artarken,buna bağlı toplumsal hizmet açığı arttığı için üye sayımızı arttırmalıyız. Üye kaybetmemek içinde üyeler için neyin önemli olduğu saptanmalı ve onların içinde bulunmak isteyecekleri bir ortam yaratılmalı. Ayrıca kulüp üyeleri için hangi konuların öncelikli olduğu ve hangi kulüp aktivitesinde yer almak istedikleri dikkate alınmalı. Rotaryenler ülke yönetimine başarılı, dürüst, çağdaş insanların seçilmesi ve ülke çıkarlarının korunması gibi iyi yurttaş olmanın gerektirdiği tüm sorumluluklarla yakından ilgilidirler. Hukuka, adalete, insan haklarına, bilime, kültüre, sanata yani çağdaş değerlere inananlar en az diğerleri kadar inançlı, kararlı, sabırlı ve çalışkan olmak zorundadır.” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 16:55:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?