30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Rüzgar santralı için olağanüstü toplantı

Manisa İl Genel Meclisi, tatili yarıda kesti, 36 tribünlük dev rüzgar santralı tarlası için imar izni çıkardı. Başkan Solmaz, “Tarihi karar aldık. Toplanmasak, cazip teklifi kaçırabilirdik” dedi

Tatildeki Manisa İl Genel Meclisi, olağanüstü gündemle toplandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’ndan gerekli izni aldıktan sonra rüzgar enerjisi yatırımı için Bergama ve Manisa arasında seçim aşamasında olan Bilgin Enerji A.Ş.’nin teklifini kaçırmak istemeyen meclis; Soma’nın Kozluören, Göktaş, Beyce; Kırkağaç’ın Gökçukur köylerine yaptırılacak 36 tribünlük rüzgar santralı için imar izni çıkardı.

En büyüğü Manisa’ya
Bilgin Enerji A.Ş. Şehir Planlama Uzmanı Nuray Gürsoy, meclis üyelerine proje hakkında bilgi verdi. Gürsoy, “Bu yıl Türkiye’nin belirlenen üç noktasına 57 tribün kurma projemizin 36 tribünlü 80 megavatlık santralı Manisa’da kurulacak. Geriye kalan tribünler için de çalışmalarımız Bandırma ve İzmir’de sürüyor. En yüksek üretimi yapacak rüzgar santralı Manisa’da kurulacak. İl Genel Meclisi, çok olumlu bir karar verdi” diye konuştu.

‘Biz de pay alacağız’
Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, Bilgin Enerji’nin, ülkenin elektrik üretimine katkı sağlamak için yapacağı 250 milyon YTL’lik yatırımla yılda 354 bin kilovatsaat elektrik üreteceğini söyledi. Solmaz, bir yıl içinde üretime geçecek, Türkiye’nin en büyük rüzgar enerjisi santralından Manisa İl Genel Meclisi Özel İdare bütçesine de pay düşeceğini kaydetti. Meclisin, tatildeyken olağünüstü toplanarak aldığı kararın, ‘tarihi nitelik’ taşıdığını dile getiren Solmaz, “Tatilin bitmesini bekleseydik, şirketin teklifi ekim ayına kadar sarkabilecekti. Ayrıca, teklifi başka yerlere de kaptırabilirdik” dedi.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 12:40:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?