5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Saatlerce kurtarılmayı bekledi

UÇURUMUN KIYISINDA KURTARILMAYI BEKLEDİ

Manisa Spil Dağı'nın bin 400 metre rakımlı Seyir Tepesi mevkiine tırmanan iki genç, bölgedeki kayalıklarda mahsur kalınca İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile İtfaiye AKS ekipleri tarafından kurtarıldı.

Olay bugün akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Spil Dağı Seyir Tepesi mevkiinde kayalıklarda mahsur kaldıklarını ihbar eden Erdem Araçlı (27) ile Levent Işıkgöz (26) isimli gençler, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile İtfaiye Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi. Gençlerin mahsur kaldıkları bölgeye çıkış yeri olan Kırkahvesi mevkiinde buluşan kurtarma ekipleri, el fenerleri ve halatlarla dağa tırmanya başladı.

Bölgede yaşayan vatandaşların da bilgisine başvurarak kayalık bölgeye doğru ilerleyen ekipler, yaklaşık bir saat sonra gençlere ulaşabildi. 300 metre yükseklikte uçurumun kenarında saatlerce kurtarılmayı bekleyen gençler, yarım saatlik çalışmanının sonucunda bellerine halatlar bağlanarak kurtarıldı. Sağlık durumları iyi olan Erdem Araçlı ile Levent Işıkgöz, kurtarma görevlilerinin yardımıyla dağdan indirildi. Kırkahvesi mevkiinde hazır bekletilen ambulansa alınan Erdem Araçlı, gazetecilerin olaya ilişkin sorularını cevapsız bıraktı. Gençler ambulansla Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldılar.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Şen, İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ile müşterek çalışma sonucu gençlere ulaştıklarını ve halatlar yardımıyla tehlikeli bölgeden alarak dağdan indirdiklerini söyledi. Şen, gezinti amacıyla dağa tırmandıklarını öne süren gençlerin, sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti. Bu arada, olay yerine ilk ulaşan bir görevli, gençleri yaklaşık 300 metre yüksekliğindeki uçurumun kıyısında bulduklarını, halatlar kullanarak onları düşmekten son anda kurtardıklarını söyledi.

UÇURUMUN KIYISINDA KURTARILMAYI BEKLEDİ
UÇURUMUN KIYISINDA KURTARILMAYI BEKLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2010 Cuma 20:40:03
Güncelleme :19 Kasım 2010 Cuma 20:58:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?