4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Saçım başladı

Manisa 465. Geleneksel Mesir Şenlikleri’nin mesir saçım etkinliği, TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın da katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı.

Hafsa Sultan’ı ünlü sanatçı Selda Alkor, Merkez Efendi’yi ise İlhan Şeşen temsil ederken, ünlü sanatçılar Manisalılar’dan büyük ilgi gördü.

Şenliklere TBMM Başkanı Bülent Arınç’nın yanı sıra meclis başkan vekilleri Nevzat Pakdil, Sadık Yakut, Meclis Genel Sekreteri Rauf Bozkurt, Meclis İdare Amiri Fevzi Berdibek, Vali Orhan Işın, Belediye Başkanı Bülent Kar, Tugay Komutanı Tuğgeneral Sami Demirel, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Cemil Özcan, AK Parti Manisa milletvekilleri Mehmet Çerçi, Hüseyin Tanrıverdi, Süleyman Turgut, İsmail Bilen, Hakan Taşçı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Enis Yeter TOBB Muhasip Üyesi ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Koşmaz, K.K.T.C Güzelyurt Belediyesi heyeti, Almanya Ingolstad Belediyesi heyeti ile çok sayıda davetli hazır bulundu.

Şenlik kortej yürüyüşü ile başladı. Bu yıl Hafsa Sultan’ı ünlü sanatçı Selda Alkor, Merkez Efendi’yi ise ünlü sanatçı İlhan Şeşen temsil etti.

Korteje katılan ünü sanatçılar Manisalılar’ı selamlarken büyük sevgi gösterileri ile karşılandı. Şeşen, yürüyüş sırasında çok keyifli olduğunu ve kendisini iyi hissettiğini ifade etti. TBMM Başkanı Bülent Arınç da yürüyüş sırasında halkı selamladı. Manisa Belediyesi mehter takımının marşları ile gerçekleştirilen yürüyüş sırasında korteji alkışlayan minik bir bebek dikkati çekti.

Mesir saçım töreni, kortejin ardından yapılacak Hasfa Sultan’ın Merkez Efendi’ye temsili beraat vermesi ile gerçekleştirilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2005 Pazar 15:56:13
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 17:17:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Burak Can IP: 212.156.171.xxx Tarih : 28.03.2005 15:06:46
Meclis Başkanımız Sayın Bülent Arınç ve Belediye BAşkanımız Sayın Bülent KAR ile güzel Manisamın Mesir ile ve şehrimin herşeyi ile gurur duyuyorum. Şehzadeler şehri güzel Manisa Burak Can