5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Sadece kesimhane ihaleye çıkıyor

MANİSA'DA ET ENTEGRE TESİSİ TARTIŞMALARI

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Arif Koşar, iştirakçisi oldukları Manisa Belediyesi Canlı Hayvan Borsası ve Et Entegre Tesisleri'nin belediyeye ait bölümlerinin ihaleye çıkarılması ile ilgili açıklama yaptı.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün, Ege Bölgesi'nin en modern tesisleri olma özelliğine sahip Manisa Belediyesi Canlı Hayvan Borsası ve Et Entegre Tesisleri'nin ihaleye çıkarılacağını duyurması üzerine, tesisin diğer iştirakçisi Manisa Ticaret Borsası'ndan açıklama yapıldı. Borsa Başkanı Arif Koşar, söz konusu tesisin bir ticarethaneye dönüşmemesi gerektiğine dikkat çekti. Tesisin kuruluş amacını anlatan Koşar, "Manisa'mızda daha önce bir kesimhane yoktu. Hayvan kesimleri damlarda, sağlıksız koşullarda yapılıyordu. Bu da bizleri rahatsız ediyordu. Belediyeye bir önceki yönetim döneminde 'Biz size burada yer verelim. Siz de buraya bir tane kesimhane yapın. Manisalılar da hijyenik şartlarda kesilmiş etten faydalansın' demiştik. Böylece 5 bin metre kare yeri hiç ücret almadan Manisa Belediyesi'ne bağışladık. Kurulduğu günden buyana çok emek harcadık, belediyeye kira ödedik ve hatta 20 bin TL civarında zararımız oldu." dedi.

Tesisin zarar etmesi yüzünden kiranın daha makul seviyeye çekilmesi yönünde belediyeye müracaat ettiklerini ifade eden Koşar, "Bize ihale kanunlarına göre bu konuda yardımcı olamayacaklarını ifade ettiler. Biz de Haziran ayında dilekçemizi verdik. Et Entegre Tesisi'nin kiralayıcılığından ayrılacağımızı ifade ettik. " diye konuştu.

Et Entegre Tesisi'nin bir ticarethane olmaması gerektiğini vurgulayan Koşar, "Manisa'nın et kapasitesi bellidir. Bununla ilgili geliri de bellidir. Ama insan sağlığı da her şeyden önemlidir. Şimdi burası için bir müstecir aranıyor. Burada 5 yıldan beri ciddi bir emek verildi. Sonu böyle bitmemeliydi. Sonuçta bir iş yapılırken bunda kamu yararı varsa sorunlar diyalogla çözülebilirdi. İnşallah burayı tutacak arkadaşımız bizim gibi aynı titizlikle hizmet veriri" dedi.

Koşar ayrıca, belediyenin tesislerde sadece kesimhane kısmını ihaleye çıkarılacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 15:52:02
Güncelleme :23 Şubat 2010 Salı 00:01:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?