3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Sağlığa hayırsever katkısı

DEMİRCİ'DE, YENİ HASTANE İÇİN HAYIRSEVERDEN 100 BİN TL YARDIM

Manisa'nın Demirci ilçesinde yeni Devlet Hastanesi'nin yapımı için bir hayırsever 100 bin TL bağışta bulundu.

İlçedeki mevcut 70 yatak kapasiteli Devlet Hastane'nin fiziki yetersizliği nedeniyle ihtiyaca cevap verememesi ve ulaşımda sıkıntıların yaşanması üzerine yeni bir hastane için arsa aranmaya başlanmıştı. Yeni yapılacak olan Devlet Hastanesi'nin arsa alımı için aslen Demircili olan ve uzun süredir İzmir'de yaşayan işadamı Basri Koçyiğit (80) isimli hayırsever 100 bin TL bağışta bulundu.

Hayırsever İşadamı Basri Koçyiğit, Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, İl Genel Meclisi Üyesi Hakkı Argun ve AK Parti Demirci İlçe Başkanı Mustafa Eraydın ile biraraya geldi. Kaymakamlık makamında gerçekleşen toplantıda, Kaymakam Yalçın Sezgin, hayırsever Basri Koçyiğit'in yeni yapılacak olan Devlet Hastanesi'nin arsasının alımında kullanmak üzere 100 bin TL bağışta bulunduğunu belirtti. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan yeni hastane için yaklaşık 10 gündür, belediye, İl Genel Meclisi üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının seferber olduğunu ifade eden Kaymakam Sezgin, hastane yapılabilecek 3-4 yer tespit edildiğini ancak mülk sahipleriyle yapılacak görüşmeler sonucu konunun kesinlik kazanacağını söyledi. Kendilerine arsa bağışlayan hayırseverlerin de bulunduğunu kaydeden Kaymakam Sezgin, bu arsaları şu an için alternatif olarak gördüklerini ifade ederek, "Bu arsalarda illa ki Devlet Hastanesi yapılacak değildir. Devlet Hastanesi kentimizin en uygun yerinde yapılacaktır. Buna karar verecek olan Kaymakamlığımız, yerel yönetim olarak belediyemiz, Demirci'deki siyasi parti temsilcileri ve halkımızdır." dedi.

Hayırsever Basri Koçyiğit'e anlamlı yardımından ötürü teşekkür eden Kaymakam Yalçın Sezgin, "100 bin TL bağış bize moral ve güç vermiştir. Demirci Devlet Hastanesi'nin temeline en önemli harcı Sayın Basri Koçyiğit bu vesileyle atmıştır. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu örnek davranışı hakikaten unutulmayacaktır. En kısa zamanda hastane yapılacak 20 dönümlük arsayı kesinleştireceğiz ve halkımıza layık yeni bir Devlet Hastanesi'ni kazandıracağız." diye konuştu.

DEMİRCİ'DE, YENİ HASTANE İÇİN HAYIRSEVERDEN 100 BİN TL YARDIM
DEMİRCİ'DE, YENİ HASTANE İÇİN HAYIRSEVERDEN 100 BİN TL YARDIM
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 09:22:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?