30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Sağlık çalışanlarına sertifika

İl Sağlık Müdürlüğü ve Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) iş birliği ile düzenlenen Yenidoğan Canlandırma Programı (Neonatal Resüsitasyon) Uygulayıcı Eğitimi'ni tamamlayan sağlık çalışanlarına sertifikaları törenle verildi.


Elginkan Vakfı'nda uygulanan kursta toplam 858 personel hizmetiçi eğitime alındı. Yenidoğan bebeğe eli değen herkese özellikle doğum salonunda çalışan sağlık personelinin eğitimine yönelik düzenlenen kurs ile, Manisa'da doğumda gelişebilecek yenidoğan ölümlerini ve oksijensiz kalmanın yol açacağı sekelleri en aza indirmenin hedeflendiği belirtildi.


Hizmetiçi eğitimin tamamlanmasının ardından programa katılan personel için bugün bir sertifika töreni düzenlendi. Törene İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay, Müdür Yardımcısı Ertan Özmen, şube müdürleri, Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Selahattin Emre ve Doğumevi Başhekimi Dr. Sakıp Eskicioğlu katıldı. Törende Sağlık personeline sertifikalarını dağıtan Dr. Tay, yaptığı konuşmasında programın önemine ilişkin bilgilerde verdi. Sağlık alanında hizmet sürekliliği kadar hizmet kalitesini yükseltmenin de hizmetin olmazsa olmaz bir parçası olduğuna vurgu yapan İl Sağlık Müdür Dr. Ziya Tay, hizmet içi eğitimlerin hizmet kalitesini yükseltme ve değişen çağın gereklerini en iyi şekilde uygulayabilme açısından önemli olduğunu ifade etti. Türkiye'de anne ve çocuk sağlığı ile ilgili hızlı iyileşmeler kaydedilse de henüz istenilen hedefe ulaşılamadığına işaret eden Dr. Tay, bu nedenle zaman zaman özel sağlık programları uygulamaya koyduklarını, Yenidoğan Canlandırma Programı kursunun da bu çalışmalarının bir parçası olduğunu söyledi. Programının yenidoğan sağlığını geliştirmeye yönelik bir program olduğunu ifade eden Dr. Tay şöyle konuştu; ”Doğumu izleyen dakikalar bebeğin yaşama uyum sağlamasına yardım edilmesi gereken kritik dakikalardır. Bu 'altın dakikalarda' yeterli oksijen alamamış yenidoğan bebeğe yapacağımız tıbbi girişimlerin sonuçları, bebeğin tüm yaşamını etkiler. Ve her yenidoğanın yeterli resüsitasyona hakkı vardır.”

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 17:27:28
Güncelleme :6 Kasım 2008 Perşembe 17:30:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?