30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Sağlık hizmetlerinde online takip

Tüm hastanelerin çalışmalarına ilişkin verilerin, ameliyatlardan doğan bebeğe kadar tüm verilerin online takip edebileceği Sağlık Net Sistemi'nin Manisa'da oluşturulması yönünde alt yapı hazırlıklarına başlandı.

Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay başkanlığında iki ayda bir düzenlenen Başhekimler Toplantısı Manisa Devlet Hastanesi toplantı salonu'nda yapıldı. Ev sahipliğini Devlet Hastanesi Başhekimi Rad. Uz. Dr. Sami Karakoç'un yaptığı ve yeni idari binada ilk kez gerçekleştirilen toplantı öncesi başhekimlere kokteyl verildi.

Manisa'da sağlık alanında yapılan yatırımlar ve sağlık hizmetlerinde karşılaşılan sorun ve çözümlerin ele alındığı toplantıda, Sağlık Bakanlığı'nın 1 Ocak 2009 itibariyle uygulamaya koyacağı Sağlık Net Sistemi ve Sevk Zinciri ön plana çıktı.

Sağlık Net hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Tay, bugüne kadar her hastane başhekiminin kendi hastanesine ilişkin giriş yapan hasta sayısı, yapılan ameliyatlar, poliklinik hizmetlerinin takibi gibi verileri münferit olarak takip ettiğine işaret ederek, ”Sağlık Net Sistemi ile artık tüm hastanelerin çalışmalarına ilişkin veriler Sağlık Bakanlığı'nın sörvırlarında oluşturulacak havuzda toplanacak. Gerek bakanlık, gerek sağlık müdürlüğü, gerekse hastane başhekimleri kurumların performans ve yaptığı tüm çalışmaları, ameliyatlardan doğan bebeğe kadar tüm verileri online takip edebilecek” dedi.

Hastane performanslarının anlık takibinin verimliliği artırma ve verilen sağlık hizmetinin kalitesinin yükselmesinde de önemli bir rol üstleneceğini kaydeden Dr. Tay, ayrıca bu sistem sayesinde günlük ve aylık olarak hastane verilerinin istatistiki olarak da görülebileceğini ifade etti. Dr. Tay'ın açıklamalarının ardından Sağlık Net'in hizmete sokulması noktasında yapılacak alt yapı çalışmaları ve bu sistem işler hale getirebilmek adına yapılacak çalışmalar görüşüldü. 1 Ocak 2009'da hizmete girecek olan Sevk Zinciri konusunun da ele alındığı toplantıda Sevk Zinciri uygulamasıyla hastanelerin yaşayabileceği sıkıntılar ve alınacak önlemler masaya yatırıldı.

Sevk Zinciri uygulamasıyla acil durumlar dışında kişiler öncelikle kendi aile hekimlerine gidip, aile hekimlerinin koyacağı tanı doğrultusunda 2. ya da 3. basamak kurumlarda tedavi hizmetlerinden yararlanabilecek.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 23:24:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?