3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Sağlıkçılardan paralı yemek protestosu

Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, Maliye Bakanlığ’ın yataklı tedavi kurumlarında hastalar için kurulmuş bulunan yemek servislerinden yemek bedeli alınmasını protesto ettiler.

Manisa Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastenesi’nde toplanan SES üyeleri basın açıklaması yaptı. Şuba Başkanı Zeynel A.Kaplan, Maliye Bakanlığ tarafından yataklı tedavi kurumlarında hastalar için kurulmuş bulunan yemek servislerinden yemek bedeli alınmasınıa dair yazıyı hastanelere gönderdiğine dikkat çekti.

Başkan Kaplan, “Konuyla ilgili Danıştay 5. Dairesine dava açmış ve yürütmenin durudurulmasını talep etmiştik. Danıştay 5. Dairesi yürütmenin durdurulması istemimizi, haklı olmamıza rağmen, reddetmiş ve dava esastan görüşülmeye başlanmıştır. Bugüne kadar Sağlık Bakanı ve İl Sağlık Müdürülükleri ile yaptığımız görüşmelerde bize bu uygulamayı doğru bulmadıklarını çözmeye çalıştıklarını söylemişler ve zaman istemişlerdir. Yapılan görüşmelerde hastanelerde çıkan yemeği ödemekte hastanelerin mali bir sıkıntısının olmadığını belirten yetkililer bu güne kadar bu sorunun çözümü konusunda bizi oyalamaktan öte adım atmamışlar ve konu Maliye Bakanlığının anlamsız ısrarı yüzünden bu günlere kadar gelmiştir. Sağlıkta dönüşüm ile bütün sağlık hizmetlerini özelleştirme hayali gören AKP hastane çalışanlarının yemek paralarına göz dikerek gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir.”dedi.

Krizin bedelinin çalışanlara ödettirilmek istendiğini iddia eden başkan Kaplan sözlerini şöyle sürdürdü: “Başta parasız yemek hakkımız olmak üzere; İş güvencemizden, geleceğimizden fedakarlık yapmamızı kimse bizden beklemesin. Sağlık çalışanlarının bir öğün yemeğine göz dikerek hiçbir yere varamazsınız. Buradan bir kez daha haykırıyoruz. Parasız yemek hakkımızdır.”

Polisin de önlem aldığı eylem atılan sloganların ardından olaysız bir şekilde sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 14:10:51
Güncelleme :21 Ocak 2009 Çarşamba 14:17:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?