30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Sağlıklı Köyler projesi başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen Sağlıklı Köyler adlı projesi Akhisar'da başladı. 

Sağlıklı Köyler adlı projesi seminerine Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Akhisar Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Abdullah Kahya, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Gıda ve Çevre Kontrol şubesi Gıda Mühendisi Aygün Bentürker ve Çevre Sağlık Teknisyeni Bahadiye Akbaş, Akhisar Çevre Sağlık Teknisyenleri Bülent Yıldırım, Uğur Yalçınkaya, Yüksel Yalçın, Mustafa Arık ve köy muhtarları katıldı. 

Sağlık Bakanlığının yürütmekte olduğu Sağlıklı Köy Projesi Seminerine Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Gıda ve Çevre Kontrol şubesi Gıda Mühendisi Aygün Bentürker ve Çevre Sağlık Teknisyeni Bahadiye Akbaş konuşmacı olarak katıldı. 

Seminerde konuşan Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek;"Bu önemli seminere muhtarlarımız katıldığını görüyoruz. Bu yıl Manisa il olarak Aile Hekimliği uygulamasına geçti. Tüm köylerimize nüfusuna göre aile hekimlerimiz haftada bir, 15 günde bir köylere dolaşıyor. 7 ay oldu ve sisteme oturdu. Sağlıklı Köyler Projesi'nde de başta su olmak üzere koruyucu sağlık tedbirleri ve diğer önlemler müşterek olarak gerçekleştirilecek. Köylerimizin içme ve sulama sularında sıkıntıları var. Bunu geçmiş yıllarda vurduğumuz sondajlarla susuz yada yetersiz köylerimizin sularını arttırma yönelik çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Bir yandan yetersiz olan suların vatandaşa yeterli hale getirilmesi çalışmaları sürerken diğer yandan da gerek kimyasal gerekse bakteorilojik analizler yapılarak o köydeki içme suyunun arsenik, kolibasili var mı, ve insan vücuduna zararlı bakteriler var mı bunlarında tespitini Toplum Sağlığı Merkezi personelimiz köylere gelerek bizzat aldıkları numuneler ile tetkikleri sizlere bildirmesi ve çözülmesi konularda sizlere yardımcı olacaklar. İlçemizdeki su analizinde 2 mikrogram arsenik çıkması suyumuzun şişe suları kadar ve de daha az olduğunu bu gün yapılan açıklamayla öğrendik" dedi. 

İl Sağlık Müdürlüğü Gıda ve Çevre Kontrol şubesi Gıda Mühendisi Aygün Bentürker, ise "Sağlık Bakanlığı'nın başlatmış olduğu bu proje, kırsalda ki insanımızın olumsuzlukların tespiti ve bunların giderilmesi amaçlıyor. Ayrıca orada hem fert hem de toplum sağlığını olumsuz yönde etkileyen hususların bertaraf edilmesi gerekir. Sadece Sağlık Müdürlüğü'nün, Sağlık Bakanlığı teşkilatının değil aynı zamanda ilgili diğer bakanlıkların ve il teşkilatlarının, başta çevre ve birçok konu olmak üzere kurum ve kuruluşlarında üzerine düşen yükümlülüğü yerine getirmesi şarttır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2008 Perşembe 21:28:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?