4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Sahaya paraşütle inmeye 500 YTL ceza

Manisa’da oynanan Vestel Manisaspor ile Bursaspor karşılaşmasının 15. dakikasında sahaya paraşütle inen Alper Galip Bülbül’e, İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından 500 YTL para cezası verildi.

Vali Yardımcısı Necmi Kurt başkanlığında, Emniyet Müdürlüğü, Manisa Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile spor kulüpleri temsilcilerinin oluşturduğu İl Spor Güvenlik Kurulu’nun paraşütçü Alper Galip Bülbül ile ilgili alınan kararı açıklayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat özel, "Kurul, ’Sporda şiddeti önleme yasası’ kapsamında, paraşütçüye 5149 sayılı Spor Kanunu’nun 17. maddesini ihlal ettiği gerçeksiyle ceza verdi.

17. madde, maça başladıktan sonra müsabaka alanına izinsiz girenlere 500 YTL cezası ön görüyor" dedi. Paraşütçü Alper Galip Bülbül’ün futbol sahasına kasıtlı indiğine inanmadığını ifade eden Özel, "Ancak bundan sonraki muhtemel kazaları önlemek için para cezası verildi" diye konuştu.

İl Spor Güvenlik Kurulu’nun aldığı kararı şaşkınlıkla karşıladığını belirten Manisa Havacılık Topluluğu Derneği Başkanı Arif Bakkaloğlu, "Böyle bir ceza aklımızdan bile geçmiyordu." dedi. Havacılık topluluğu üyeleri olarak yamaç paraşütü sporuna uygun olan Spil Dağı’ndan uçtuklarını, yamaç paraşütünü havada hoş vakit geçirmek için yaptıklarını bundan da Manisa turizminin kazançlı çıktığını vurgulayan Bakkaloğlu, "Paraşütle sadece sahaya değil başka alanlara da zorunlu inişler yapmak zorunda kalıyoruz. Kasıt olmayan bir inişe para cezası verilmesini yadırgıyorum" diye konuştu.

Sahaya kasıtlı olarak inmediğini açıklayan Alper Galip Bülbül ise, "Yamaçtan atladıktan sonra rüzgarın etkisi ile maç oynanan sahaya inmek zorunda kaldım. Burada bir kasıt yok." Diye konuştu. Kendisine her hangi bir ceza tebligatı ulaşmadığını ifade eden Bülbül, "Bu işin uzatılmasından yana değilim. Kanun ve yasalar ödememi emrediyorsa tebliğ edildikten sonra cezayı belirtilen hesaba öderim. Bizim bir federasyonumuz olsaydı bazı konular daha iyi anlaşılırdı. Ben sporcuyum, spor amacıyla atlayış yaptım. Kastım da yok ama ceza verilmişse öderim. Ben sporcuyum, suçlu değilim" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2005 Salı 19:01:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selçuk gölen IP: 85.97.147.xxx Tarih : 26.03.2005 11:20:19
size mi düştü elalemin paraşütle sahaya inene ceza kesmek siz önce aynaya bakın