8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Sahibinden satılık belediye binası

Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, son iki buçuk yılda belediyeye ait 12.5 milyon YTL değerinde gayrimenkul sattıklarını belirtti.

Kar, gazetecilere yaptığı açıklamada, kent merkezine yapılan yatırımlar için kaynak bulmakta zorlandıklarını belirterek, giderleri karşılamak için de mülkiyeti belediyeye ait atıl durumda ve kullanılmayan gayrimenkulleri sattıklarını kaydetti.

Kar, “Bugüne kadar 12.5 milyon YTL'lik satış gerçekleştirdik. Satılacak daha çok malımız var. Alıcı çıkarsa belediye hizmet binasını da satarız” diye konuştu.

Laleli semtinde yaklaşık 16 milyon YTL'ye mal olacak yeni belediye binasının hizmete girmesiyle birlikte, şu anda kullanılan mevcut belediye hizmet binasına ihtiyaçlarının kalmayacağını ifade eden Kar, şöyle devam etti:
“Bize hizmetlerimizin devamı için para lazım. 2007 yılı için tahmini belediye bütçemiz yaklaşık 75 milyon YTL. Bu bütçeyi tutturmak için gayrimenkullerimizi satıyoruz. Son olarak 26 adet TOKİ binalarımızı satışa çıkardık.

Hizmetlerimizin devamı ve bekleyen yatırım projeleri için kimse bizlere para vermiyor. Gayrimenkullerimizi satmazsak, ihtiyaç duyduğumuz paraları halkımızdan çeşitli vergiler yoluyla toplamak durumunda kalacağız. Belediye binamızı da alıcı çıkması durumunda satmaya hazırız. Alıcı varsa pazarlığa oturabiliriz.”



a.a
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2006 Pazartesi 22:26:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?