7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

Sahte kredi kartıyla altın aldılar

Sahte kredi kartı kullanarak bir kuyumcu dükkanında alışveriş yaptıkları belirlenen 2 şahıs, polis tarafından yakalandı. Üzerlerinde sahte kredi kartları ile birlikte sahte nüfus cüzdanları ele geçirilen şahısların, bu yolla milyarlarca liralık alışveriş yaparak iş yerlerini dolandırdıkları tespit edildi.

Kuyumcular Çarşısı’nda Mustafa Ümit Gerçek’a ait kuyumcu dükkanına girerek 4 milyar değerinde altın satın almak isteyen Abdullah Gögercin ile Ali Ekber Temelci isimli şahıslar, kuyumcunun durumlarından şüphelenmesi üzerine bu sırada tesadüfen kuyumcu dükkanının önünden geçen emniyet görevlilerine ihbar edildi. Abdullah Gögercin (21) iş yerinde yakalanırken, Adem Ayna (29) ise uzun bir kovalamaca sonunda yakalanabildi. Yakalanan 2 kişi, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına aldındı. Soruşturma sonunda Gögercin ve Ayna’nın, sahte kredi kartı çıkaran yurtdışı bağlantılı bir şebekenin elemanları olduğu ve üzerlerinden çıkan kredi kartlarının yurtdışında yaşayan vatandaşlara ait olduğu tespit edildi.

Bu arada sahte nüfuz cüzdanı ve kredi kartlarında Adem Ayna’nın isminin Ali Ekber Temelci, arkadaşı Abdullah Gögerci’nin ise Adnan Barar adıyla düzenlendiği belirtildi. Şahısların kullandıkları sahte kredi kartları ve nüfus cüzdanları ile Manisa’da kuyumculardan 4 milyarı aşkın bilezik satın aldıkları, Manisa’da en az 3-4 kuyumcudan alış veriş yaptıkları belirlendi.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenilirken, Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Fikri Özsoy, bu tür olaylara karşı başta kuyumcular olmak üzere iş yerlerinin gösterilen kimlikleri ikinci bir kimlikle teyit etmeleri konusunda uyarıda bulundu. Ayrıca nüfus cüzdanlarını çok iyi kontrol etmelerini isteyerek, sahte cüzdanlarda sonradan fotoğraf yapıştırdığının kolaylıkla anlaşılabildiğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 16:51:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?