4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

'Sahte Kupür'e 18 gözaltı!

Manisa'da sahte ilaç kupürüyle SGK'yı 1,5 milyon TL tutarında zarara uğrattığı öne sürülen, ikisi doktor, üçü eczacı kalfası, biri matbaacı toplam 18 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yaklaşık 1,5 yıldır yürüttüğü takip sonrası operasyonu gerçekleştirdiğini belirtti.

Manisa ve İzmir'de 20 ayrı noktada yapılan operasyonda, V.B. liderliğindeki suç örgütünün kamu kurumunu zarara uğrattığını tespit ettiklerini kaydeden Aydemir, "Psikiyatri alanında yüksek meblağlı ilaçların kupürlerinin örgüt üyesi olan matbaacı H.İ.G. tarafından basımı yapılmış. Örgüt elemanları 8 kişinin sağlık karnelerini para karşılığı kiralamış ve bu karneler için usulsüz tanzim edilen raporları kullanmışlar. Zanlıların, böylece SGK ve dolayısıyla devleti yaklaşık 1,5 milyon TL zarara uğrattıkları ve haksız menfaat sağladıkları tespit edilmiştir. Yapılan operasyonlarda şahısların ev ve işyerlerinde kupürleri kesilmiş ilaç kutuları, kupürler, başka şahıslar adına çıkarılmış sahte ve usulsüz olarak tanzim edilen raporlar ele geçirilmiştir.'' diye konuştu.

Çete lideri olduğu öne sürülen V.B. (35) ile aralarında 2 doktor ve 3 eczacı kalfasının bulunduğu zanlıların, 'kanunun suç saydığı fiilleri işlemek için örgüt kurmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarını zararına zincirleme dolandırma, resmî belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık ve rüşvet' suçlamasıyla Manisa Adliyesi'ne sevk edildiği kaydedildi.

 

AA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 16:30:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?