30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Sahte para operasyonu

İzmir polisi, 6 ilde bilgisayar ortamında tasarladıkları sahte 100 YTL'leri kaliteli kağıda basarak piyasaya süren 12 kişiyi düzenlenen operasyonla yakaladı. 

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, cezaevinden 6 ay önce çıkan ve sahte para basmak suçundan sabıkası bulunan M.Ö. ile B.U.'nun yeniden sahte para bastığını belirledi. Polis, yapılan istihbarat çalışması neticesinde şahısların Manisa ve İzmir'de gerçek 100 YTL'yi tarayarak bilgisayara yükledikten sonra kaliteli kağıda yazıcılarla bastığını ve piyasaya sürdüğünü tespit etti. Şahısların ev ve işyerlerini belirleyen ekipler, önceki gece Konak, Buca ve Aliağa, Manisa'nın merkez ve Turgutlu ilçelerinde 17 değişik ev ve işyerine baskın düzenledi. Baskında B.U. (32), M.Ö. (27), B.T. (49), T.E. (49), Ö.K. (35), E.K. (42), A.D. (58), K.T. (41), E.A. (35), İ.Y. (42), İ.B. (45) ve N.T. (30) gözaltına alındı.
 
Operasyonu genişleten ekipler, zanlıların Buca ve Kadifekale semtindeki evlerine baskın düzenledi. Baskında, paraların basılmasında ve kopyalanmasında kullanılan 5 adet bilgisayar, 3 adet yazıcı, 153 adet sahte 100 YTL'lik banknot, 1 polis telsizi, TCK Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait orijinalinden çoğaltılmış 80 hologram, Emniyet Genel Müdürlüğü hologramları, Büyükşehir Belediyesi'ne ait 8 mühür, sahte nüfus cüzdanı ve ehliyetler, 3 sahte çek ve faturalar ele geçirildi. 

Gözaltına alınan şahısların bilgisayarda kopyaladıkları paralarla araç vizeleri, sahte kimlikler ve sigorta poliçelerini, İzmir, Manisa, Adana, Balıkesir, Mardin ve Muğla illerinde piyasaya sürdükleri ortaya çıktı. Polis, ifadesini aldığı 12 kişiyi "sahte para basmak, sahte evrak düzenlemek" suçlarından adliyeye sevk etti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 17:10:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?