4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Sahte polilerden inanılmaz tuzak

Manisa'nın Salihli ilçesinde kendilerine polis süsü vererek orta yaşlı kişileri dolandıran 3 şahıs suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, parklarda yanına yaklaştığı orta yaşlı kişilere para karşılığında kadın bulabileceğini belirterek tenha ve ara sokaklara götürüp dolandıran şahıs ve polis kılığındaki 2 arkadaşı yakalandı.

Bir ihbarı değerlendiren sivil polisler, S.K. (23), S.B. (40) ve H.E. (44) adlı zanlıları Salihli'de nakliyecilik yapan H.Y.'yi (53) dolandırmak isterken yakalayarak gözaltına aldı. Zanlıların üzerlerinde yapılan aramada, H.Y.'den aldıkları 3 bin 216 TL, üzerinde polis amblemi bulunan 2 adet sahte polis muhabir kartı ve 1 adet sahte kimlik ele geçirildi.

Zanlıların, park ve bahçelerde tek başına oturan orta yaşlı şahısları kendilerine kurban olarak seçtikleri belirlendi. Orta yaşlı kişileri uzun süre takibe alan şahıslardan birinin, şahsın yanına giderek sohbet ettiği ve para karşılığında kadın bulabileceğini söylediği öğrenildi.

Zanlının ikna ettiği şahsı kadın bulmak için götürürken tenha ve ara sokaklardan geçirmeye özen gösterdiği, bu sırada kendilerine sivil polis süsü veren ve sahte polis kimliği taşıyan diğer 2 zanlının kimliklerini gösterip üst araması yaptıkları, şahsın üzerinden çıkan paraları aldıktan sonra yanında bulunan arkadaşlarına "Utanmıyor musun sen bu adama hovardalık yaptırmaya" deyip, mağdura daha inandırıcı olabilmek için arkadaşlarına birkaç tokat attıkları belirlendi.

Mağdura da "Sen utanmıyor musun, böyle namussuz adamlarla gezmeye. Bu adam zaten eski sabıkalılardan, o nedenle onu karakola götüreceğiz. Senin sabıkan yoktur. Fakat şimdi bu olayı ailen duyacak. Belki sen de tutuklanırsın. Hadi seni affettik, bu olayı biz örtbas ederiz. Git şu camide namaz kıl, günahlarından arınmak için dua et" diyerek mağduru camiye gönderdikten sonra kaçtıkları öğrenildi.

3 zanlı, kendilerine polis süsü vererek dolandırıcılık yapmak ve sahte kimlik bulundurmak suçundan adliyeye sevk edildi

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 09:15:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?