4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Sahte polisler kıskıvrak yakalandı

Manisa'da polis olduklarını öne sürerek bir iş yerinden bilgisayar ve cep telefonu çalan iki zanlı, polisin takibi sonucu yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 23 Temmuz 2009 tarihinde öğle saatlerinde İbrahim Çelebi Mahallesi İzmir Caddesi'nde faaliyet gösteren E.Ş.'ye ait işyerine giden ve kendilerini polis olarak tanıtan iki şahıs, iş yeri sahibini dükkan komşusuna ait telefondan arayarak oyalayıp iş yerinden bir adet lap top bilgisayar ve bir adet de cep telefonu aldı.

Daha sonra da 35 HJB plakalı bir araçla olay yerinden kaçtılar. Şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürerken, şahıslar üç gün sonra yine aynı yöntemle Sakarya Mahallesi'nde bulunan M.Ö.'ye ait elektrikçi dükkanından hırsızlık yapmak isterken diğer komşu esnaf tarafından farkedildiler. Şüpheliler hırsızlık yapamadan kaçmak zorunda kaldılar. Polis kılığında her iki olayı gerçekleştiren şüpheliler Levent G. ve Mümin N. dün öğleden sonra görevli ekipler tarafından yakalandılar.

Şüpheliler her iki olayın müşteki ve tanıkları tarafından teşhis edildi. Yakalanan şüphelilerden Mümin N.'nin dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından 14 sabıkası olduğu, Levent G.'nin ise 30 ayrı suçtan sabıkalı olduğu, 3 ayrı suçtan arandığı ve hakkında kesinleşmiş 11 ay hapis cezası bulunduğu belirlendi.

Hırsızlık zanlıları bugün Manisa Devlet Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 16:15:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?