4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Sakaraya'yı öyle bir okudu ki

Manisa Özel Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları, İlköğretim Okulu Kampüsü'nde düzenlenen moral ve motivasyon gecesinde, Türkçe Olimpiyatlarında dünya üçüncüsü olan Moğolistanlı kız öğrenci Dolgorma Sainbayar, okuduğu "Sakarya" şiiriyle geceye damgasını vurdu.

Türkçe Olimpiyatlarında dünya üçüncüsü olan Moğolistanlı kız öğrenci Dolgorma Sainbayar okuduğu "Sakarya" şiiriyle büyük beğeni topladı.

Sunuculuğunu Azerbaycan'daki Türk okullarından mezun olan Salih Sakıt Samedov'un yaptığı gecede, Necip Fazıl'ın "Sakarya" şiirini okumak için sahneye gelen Dolgorma Sainbayar, "Ata yurdu Moğalistan'dan kucak dolusu sevgi ve selamlar getirdim. Bu programa katıldığım için çok mutluyum. Eğer siz çocuklarınızı yurt dışına göndermeseydiniz, onlar sayesinde öğrendiğim bu şiiri sizlerle paylaşamazdım. Sizleri çok teşekkür ediyorum" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Yel, İl Telekom Müdürü Resül Aydın, İş-Kur Müdürü Yüksel Uçar, Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları Genel Müdürü Giray Kara, Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu Müdürü Muzaffer Yılmaz, işadamları, veliler ve çok sayıda davetlinin hazır bulunduğu gecenin açılış konuşmasını Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu Müdürü Muzaffer Yılmaz yaptı. Yılmaz, " Tarihteki vefa borcunu ödemek için Anadolu'dan uçaklarla dünyanın dürt bir yanına eğitim gönüllüleri gitti. Sibirya'nın soğuklarında, Afrika'nın çöllerinde Moğolistan'ın yaylalarında çiçekler yetiştirmek için gittiler. Eğitim sevdalısı olarak, anadan, babadan, yardan ayrı kalarak gittiler. Anadolu insanının maddi ve manevi destekleriyle gittiler. Bugün onlar oralardan sizlere birer buket çiçekle geldiler" diye konuştu.

Sunucu Samedov, yer yer yaşadığı anılarını anlattığı gecede herkesi duygulandırırken yurt dışında çocukları bulunan ailelerin konuşmaları da dinleyenleri heyecanlandırdı. Bir oğlu Petersburgta, diğer oğlu da Avusturalya'da görev yapan Mehmet Sevil'in sahnedeki duygu yüklü konuşması seyirciler tarafından uzun süre alkışlandı. Sevil, "Türkçenin dünya çapında bir dil olması için çocuklarımı yurt dışına gönderdim, feda olsun" derken, eğitim faaliyetlerine destekte bulunan herkese teşekkür etti.

Programında Yurt dışında ki Türk okullarında Türkçenin baytarlığını yapan öğretmenlerin mesajları sinevizyondan yansıtıldı. Vietnam, Avusturalya, Kırgızistan, Kamboçya, Pakistan ve Rusya'da Türkçenin konuşulması için Türk okullarında görevli öğretmenlerin mesajları da seyircilerin beğenisini topladı. Gecenin finalini Moğolistanlı kız öğrenci yaptı. Sakarya şiirini çok iyi okuyan Moğolistanlı Dolgorma Sainbayar, seyircilerin yoğun isteği üzerine bir kez daha okudu. Dolgorma Sainbayar'ı seyirciler uzun süre ayakta alkışladı. Gecenin sonunda seyirciler Moğolistanlı öğrenci ile hatıra fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 17:27:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?