5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Sakarya Parkı yenileniyor

SAKARYA PARKI YENİLENİYOR

Manisa Belediyesi, okulların da tatil olması nedeniyle çocukların oyun alanı sıkıntısı yaşamamaları amacıyla çocuk oyun parklarındaki yenileme ve park olmayan yerlerde çocuk parkı yapma çalışmalarına hız verdi.

Çevresinin yürüyüş parkuru, zemininin de kauçukla kaplama çalışmalarının devam ettiği Alaybey Mahallesi sınırları içinde bulunan Sakarya Parkı’nda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Belediyesi Park-Bahçe İşleri Müdürü Serpil Çakır’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Haftalık mahalle ziyareti kapsamında ziyaret ettiği Alaybey Mahallesi’nde, mahalle sakinlerinden yürüyüş parkuru, çocuk oyun alanı ve Belediye’ye ait çay bahçesinin düzenlenmesi konularında talepler geldiğini belirten Başkan Cengiz Ergün, vatandaşlardan gelen taleplerin ardından çalışmaların başlatıldığını ve Alaybey Mahallesi sınırları içinde bulunan Sakarya Parkı’nın çevresinde yürüyüş parkuru yapımı çalışmasının devam ettiğini söyledi. Özellikle kadınlardan gelen talep doğrultusunda başlatılan çalışmalar hakkında Fen İşleri Müdürlüğü ve Park-Bahçe Müdürlüğü ekiplerinden bilgi alan Başkan Ergün, çalışmanın hafta başına kadar tamamlanacağını kaydetti.

ÇOCUKLARA KARNE HEDİYESİ

Sakarya Parkı zeminine döşenen karo kauçukların tamamlanmasıyla birlikte çocukların da parkta daha güvenli bir şekilde oynamalarının sağlanacağını ifade eden Başkan Ergün, “Çocuklarımıza karne hediyesi olarak oyun alanları hediye etmek düşüncesiyle çocuk oyun parklarındaki yenileme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Sakarya Parkı’nda da bu çalışmalar tamamlanma aşamasında. Mevcut Sakarya Parkı’nın çevresini hanımlarımızdan gelen talep doğrultusunda yürüyüş parkuru olarak düzenlerken, çocuk oyun gruplarının zeminini de karo kauçukla kaplıyoruz. Çocuklarımızın oyun oynayabilecekleri alanlar oluşturmak bizim görevimiz. Çocuklar parkta oynarken, ailelerin de rahat edebilmesi için park zeminini kauçukla güvenli hale getiriyoruz. Bu alanların korunmasını da vatandaşlarımızdan talep ediyoruz” dedi.

Çocuk oyun parkları ve yürüyüş parkuru zeminlerine yerleştirilen kauçukların daha önce 1,5’luk malzemelerden seçildiğini ifade eden Başkan Ergün, bu kauçukların kısa zamanda yıprandığını ve bozulduğunu belirterek, “Bunun üzerine biz daha dayanıklı olması düşüncesiyle 3’lük kauçuk malzeme tercih ettik. Yaptığımız hizmetlerin dayanıklı ve uzun ömürlü olması önceliklerimiz arasında. Biz dayanıklı malzeme yapıyoruz. Bunun ardından da vatandaşlarımızdan bu yaptığımız hizmetlerin korunmasını talep ediyoruz. Geçmiş dönemlerde yapılan 1,5’luk kauçuklar çabucak yıpranıp, tahrip oluyordu. Bunu önlemiş olduk” dedi.

SAKARYA PARKI YENİLENİYOR
SAKARYA PARKI YENİLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 18:18:04
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 18:21:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cem IP: 78.171.166.xxx Tarih : 1.07.2010 13:27:47

her yerı yaptınızda bızım sokağı bı yapmadınız 50 metre yeri.. bkm masasını aradım onlıne başvurdum.imza topladım yokk yakında mahalleye afış asacagım asvaltımızı kazıp 1 yıldır asvaltımızı dokmeyen beledıyeyı tebrık edıyorum dıye.. çarşı mah 1817 sokak toz içindeee