5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Salihli 50 sporcuyu konuk ediyor

SALİHLİ, FARKLI ÜLKELERDEN 50 SPORCUYU KONUK EDİYOR

''Spor Yapan İnsan Kimdir'' adlı Avrupa Birliği (AB) projesine ev sahipliği yapan Manisa’nın Salihli ilçesine, 9 ülkeden toplam 50 sporcu geldi.

Moldova, Ukrayna, Arnavutluk, Sırbistan, Kosova, Portekiz, Romanya, İtalya ve Türkiye'den toplam 50 sporcunun yer aldığı proje kapsamında sporcular Bizim Ev Sosyal Tesisleri’nde akşam yemeği yediler.

Proje hakkında bilgi veren Salihli Yüzme İhtisas Spor Kulübü Başkanı Adnan Türkay, “Geçen yıl Manisa'da bu projenin bir benzeri gerçekleştirildi. Manisa'da ilk kez bir ilçede böyle bir proje gerçekleştiriliyor. Bu projenin finansal kaynağını Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı tarafından karşılanıyor. Projenin bütçesi 25 bin Avro’dur. Projeyi Salihli Yüzme İhtisas Kulübü olarak hazırladık. Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi Meslek Yüksek Okulu, Salihli Belediyesi, Manisa Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Manisa'yı, Mesiri Tanıtma Turizm Derneği, Manisa Yüzme İhtisas Su Sporları ve Gençlik Spor Kulübü, Manisa Folklor Eğitim Merkezi Gençlik Spor Kulübü'de projeyi destekliyorlar. 10 gün boyunca konaklayan bu öğrencilere Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ilçemiz adına yemek vererek onları misafir edecek. Kulüp yönetimi olarak Başkan'ımıza yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür ediyoruz. Program ülkeleri ve ortak ülkelerden gelen katılımcılar, ülkemizde kutlanan gençlik haftası ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı etkinlikleri ve Salihli programına da dahil olarak dostluk ve kardeşlik mesajları vereceklerdir. Bu proje Salihli'nin ekonomisine de katlı sağlayacaktır. Moldova, Ukrayna, Arnavutluk, Sırbistan, Kosova, Portekiz, Romanya, İtalya'dan 40 ve Türkiye'den 10 genç olmak üzere toplam 18-25 yaş arası 50 katılımcı olacak. Bu gençler Salihli'nin tanıtımında da katkıda bulunacak.'' dedi.

SALİHLİ, FARKLI ÜLKELERDEN 50 SPORCUYU KONUK EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2010 Pazar 14:32:04
Güncelleme :16 Mayıs 2010 Pazar 14:38:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?