30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Salihli AK Parti İlçe devam dedi

Salihli AK Parti İlçe Teşkilatı'nın 3. Olağan Genel Kurulu'nda, tek liste ile gidilen seçimlerde Mahmut Börekçigil başkanlığındaki yeni yönetim güven tazeledi.


Yüzme İhtisas Spor Tesisleri'nde yapılan kongreye AK Parti Manisa Milletvekilleri İsmail Bilen, Mehmet Çerçi, İl Başkanı Dursun Ali Yıldız, İl Gençlik Kolları Başkanı Selman Alkış, İl Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Yoğurtçu, ilçe ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile başkanları, belediye başkanları, il ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. 470 delegenin katılımı ile gerçekleştirilen kongrenin divan başkanlığını AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi yaptı. Açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Mahmut Börekçigil, “19 Mart 2006 tarihinde göreve gelen yönetim kurulumuz 2.5 yıldır bu görevi başarıyla sürdürmeye çalıştı. Partimizin duruşunu ve vizyonunu kamuoyuna açıkladık. 25 mahalle, 72 köy ve 8 belde de temsilcilikleri belirledik.” dedi.


AK Parti Manisa İl Başkanı Dursun Ali Yıldız ise yaptığı konuşmada, “AK Parti 6 yıldır iktidarda. Bu süreçte büyük hizmetler yapıldı. 80 yılda gerçekleştirilemeyen hizmetlerin daha fazlası 6 yıla sığdırıldı. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan, iletişime ve tarım sektörüne kadar birçok alanda hizmetler yapıldı. Merkezi yönetim önemli hizmetler yaptı. Yerel yönetimlerde bir şehircilik anlayışını ortaya koyduk. Belediyecilikte marka olduk. AK Partili belediyelerin merkezi hükümetten aldığı desteğin aynısını diğer partilerin belediye başkanları da alıyor. AK Partili belediye başkanları projeler üretirken diğer partilerin belediye başkanları aldıkları paraları doğru yönde kullanmadıkları için ilçesine, beldesine yeterli hizmeti götüremiyor. Önümüzde yerel seçimler var. Salihli'de bu seçimlere büyük önem veriyoruz. Çünkü bu ilçemizde iktidarla aynı dili konuşan bir belediye başkanının göreve getirilmesi için çalışacağız” dedi.


Eğitim, sağlık, ulaşım ve tarım alanında bir çok yeniliklere AK Parti iktidarı döneminde yer verildiğini ifade eden Manisa Milletvekili İsmail Bilen, “Eğitimde cumhuriyet tarihinin en büyük projesini gerçekleştirdik. İlk ve orta öğretim öğrencilerinin ders kitapları bizim dönemimizde ücretsiz olarak verilmeye başlandı. 40 YTL olan burs ücretleri 160 YTL'ye çıkarıldı. Salihli başta olmak üzere ülke genelinde eğitim ve öğretim hizmet binaları yapıldı. Sağlıkta dev hamleler yapıldı. SSK'lı, Bağ-kur'lu, Emekli Sandığı ve Yeşil Kartı bulunan vatandaşlara 1. sınıf muamele yapılmaya başlandı. İlaçlar artık eczanelerden temin edilebiliyor.

Hastanelerimizde rehin kalma dönemleri bitti. Ulaşımda ise cumhuriyet tarihi boyunca 6 bin kilometre yol yapılırken, AK Parti iktidarı döneminde 9 bin kilometre yol yapıldı. İhracatta önemli mesafeler katettik. 79 yılda ihracat rakamı 39 milyar dolar iken AK Parti iktidarı döneminde 100 milyar dolar artış gösterildi. Türkiye'nin 50 yılda hayal ettiği Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi Üyeliği, AK Parti döneminde gerçekleştirildi. Türkiye borçlarının faizlerini bile ödeyemeyecek duruma gelmişken bizim dönemimizde ana paralar bile ödenmeye başladı.” şeklinde konuştu.


“SİZ 3-5 KİŞİSİNİZ, BİZ 70 MİLYONUZ”
Bilen, “Birileri aramıza nifak tohumları ekmeye çalışıyor. Birileri kalkıyor 'Biz Kaç Kişiyiz' adı altında toplumu kamplaştırıyoruz. Siz kaç kişi olacaksınız sadece 3-5 kişisiniz. Ama biz 70 milyonuz. Cumhuriyet, Anadolunun cumhuriyetidir. 70 milyonun cumhuriyetidir. Biz halkımıza hizmet ediyoruz. Biz eylemlerimizle hizmetlerimizle cumhuriyetçiyiz, milliyetçiyiz. Lafla cumhuriyetçi, milliyetçi olunmaz. Bir de utanmadan 'AK Parti'de Güneydoğulu insanlar da var' diyerek toplumu kamplaştırıyorlar. Elbette Güneydoğulu vatandaş olacak. Bizimle gelin hizmetlerimizle yarışın. Her parti de doğu kökenli vatandaşımız var. Biz kafatasçı bir parti değiliz. Şehit kanı üzerinden siyaset yapanlar var. Ama biz bunlar üzerinden siyaset yapmıyoruz” dedi.


Tarım sektörüne de değinen AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen konuşmasına şöyle devam etti: "Tarım sektörüne asla ihanetimiz olmadı. Tariş dahil tüm tarım birliklerinin borçları silindi. Bu birliklerimize gerekirse üreticilerimiz adına merkezi hükümet olarak. Desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. AK Parti iktidarı olarak tarımda yeniden yapılanmaya gidiyoruz. Son günlerde mazotun pahalı olduğu yönünde eleştirile yapılıyor. Bu doğru. Türkiye'nin mazot ve petrol kuyuları yok. Yurt dışından ithal ediyoruz. Ama hükümet olarak mazot ve gübre desteği vererek üreticimizin masraflarını azaltmaya çalışıyoruz. Tarımı yeniden yapılandırıyoruz. Üretim bazında destek veriyoruz.”

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen seçimde Mahmut Börekçigil Başkanlığı'nda 29 kişilik yönetim kurulu 470 delegenin oyunu alarak göreve getirildi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 12:51:02
Güncelleme :20 Ekim 2008 Pazartesi 15:19:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?