5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Salihli Belediyesi çamaşır yıkayacak

SALİHLİ BELEDİYESİ ÇAMAŞIR YIKAYACAK

Manisa'nın Salihli ilçesinde 6 yıl önce 'Sizin için fazla olan başkası için ihtiyaçtır' sloganı ile Sosyal Market Evi açan Salihli Belediyesi şimdide ücretsiz Sosyal Market Çamaşır Yıkama Evi açtı.

Salihli Belediyesi'nin Sosyal Market Çamaşır Evi'nin açılışına Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, CHP İlçe Başkanı Mazlum Nurlu, Belediye Meclis üyeleri, CHP ve AK Parti Kadın Kolları ve vatandaşlar katıldı. Açılışı İlçe Kaymakamı Mesut Yıldırım ile CHP Kadın Kolları Başkanı Sibel Yalvaç ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lale Şencan birlikte gerçekleştirdiler. Açılışta konuşan Salihli Belediyesi Başkanlık Danışmanı Perihan Örs; “Salihli Belediyesi olarak 6 yıl önce 'Sizin için fazla olan başkası için ihtiyaçtır' sloganı ile Sosyal Market Evi açtık. Salihli halkı Sosyal Market Evi'ne büyük bir ilgi gösterdi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolaysıyla emekten ve çalışandan yana, zor koşullarda yaşamını devam ettiren halkımıza destek olmak amacıyla sosyal belediyecilik adına bu projeyi hayata geçirdik. Yaptığımız mahalle çalışmalarında vatandaşlarımızın evlerinde çamaşır makinası olmadığını tespit ettik. Bu ailelere kart ve file veriyoruz. Aileler çamaşırlarını fileye doldurup bize getirecek ve bizde çamaşırlarını yıkayıp kuruttuktan sonra file ile kendilerine teslim edeceğiz. Bu hizmetten hiçbir ücret alınmayacaktır” dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ise; “Halkımızın ve sınırlı insanlarımıza hizmet sunmaya devam ediyoruz. Açtığımız çamaşır evini halkımızın hizmetine sunuyoruz” dedi. İlçe Kaymakamı Mesut Yıldırım ise; “İlçemiz için ilk belki de Türkiye'mizde de ilki olan çamaşır yıkama evinin Salihli'ye kazandırılması sevinç vericidir. Salihli Belediyesi ilçemizi daha çok yaşanır hale getirmek için canla başla çalışıyor” dedi. Çamaşır evi 100 m2'lik bir alan içerisinde olup, 3 adet kurutmalı sanayi makinası ile ayda 900 file ya da 4500 kg yıkama kapasitesine sahiptir.

SALİHLİ BELEDİYESİ ÇAMAŞIR YIKAYACAK
SALİHLİ BELEDİYESİ ÇAMAŞIR YIKAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 17:05:04
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 23:53:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?