3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Salihli bilgi ve kültür evine kavuştu

Ege Çağdaş Eğitim Vakfı, Salihli Nevval Akiş Dicle Bilgi ve Kültür Evi düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Salihli'deki vakfın bürosunu bağışlayan Nevval Akiş Dicle, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Okan Sezer ve davetliler katıldı. Ege Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Okan Sezer, İzmir ve Manisa'daki faaliyetlerine Salihli temsilciliğini de ekleyerek bu bölgede bursiyer sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirterek, "Salihli'deki temsilciliğimizi Nevval Akiş Dicle tarafından bağışlanan 3 dükkanı kütüphane ve minik etüd merkezi haline getirerek açılışını yapıyoruz. Bilgi ve Kültür Evi'nin Salihli'ye sosyal anlamda farklılık katacağını düşünüyorum. Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ve bu bölgedeki rotaryenlerin katkılarıyla çağdaş bir ortam kurduğumuz için mutluyum” dedi.

Daha önce Salihli'de Fahriye Hanım İlköğretim Okulu'nun arsasını bağışlayan hayırsever Nevval Akiş Dicle bu kez de okulun karşısında bulunan 3 dükkanını Ege Çağdaş Eğitim Vakfı'na bağışlayarak Salihli temsilciliğinin açılışını sağladı.

Açılışta konuşan Dicle, “Bir şeyler yapabildiysem Allah beni mutlu kılmıştır. İmkanlarım dahilinde yardımlarımı esirgemeden devam edeceğimin sözünü buradan sizlere veriyorum” dedi. Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay da Ege Çağdaş Eğitim Vakfı Salihli Temsilciliği'nin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından vakıf başkanı Okan Sezer tarafından temsilciliğin açılışında emeği geçen Nevval Akiş Dicle, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ve Salihli Rotary Kulübü Dönem Başkanı Süleyman Oral'a birer plaket verildi. Daha sonra kültür evinin kurdelesi kesilertek açılış gerçekleştirildi.

Ege Çağdaş Eğitim Vakfı Nevval Akiş Dicle Kültür Evi Salihli Temsilciliği'nde 8 ilköğretim okulunun öğrencileri ve ebebeyinlerinin yararlanması için açılan Bilgi ve Kültür Evi'nde 5 bin kitabın yer alacağı, 120 metrekarelik bir alanda faaliyet gösterecek kütüphane, okuma salonu dışında bilgisayar bölümü ve gönüllü öğretmenlerin eğitim ve etüt verdiği alan bulunuyor.

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 14:23:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?