30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Salihli BİLSEM'den 2. Gökyüzü Şenliği

Manisa'nın Salihli ilçesinde üstün ve özel yetenekli çocukların eğitim gördüğü Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), 2. Gökyüzü Şenliği'ni gerçekleştirdi.

Cephanelik Mevkii'nde düzenlenen şenlikte öğrenciler teleskoplarla gökyüzünü inceledi. Şenlik hakkında bilgi veren BİLSEM Müdürü Mahmut Süreyya Karaoğlu, “Dünya Uzay Haftası nedeniyle 2007 yılında düzenlediğimiz etkinlik büyük ilgi görmüştü. Ve bu etkinliğimiz Birleşmiş Milletler (BM) Uzay Haftası Katalogu'nda yer almıştı. Bu yıl 2.'sini gerçekleştirdiğimiz şenlikle öğrencilerimize uzay ve uzay çalışmaları hakkında bilgiler vererek onların araştırma yapmalarını ve bu konuda duyarlılığın arttırılmasını amaçlıyoruz. Cephanelik mevkiinde yapılan gökyüzü gözleminde BİLSEM Fizik ve Astronomi Kulübü Rehber Öğretmeni Aydoğan Ertürk, uzay ve dünyamızın uydusu ay hakkında bilgiler verdi. Daha sonra ise teleskoplarla gök gözlemi gerçekleştirildi.”dedi.

Karaoğlu, ayrıca etkinlikler kapsamında Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri uzmanları tarafından 24 Ekim 2008 tarihinde “Evren ve Biz” konulu konferans verileceğini ve başta resim, maket yarışmaları olmak üzere çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 21:10:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?