5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Salihli Cezaevi'nde yangın

SALİHLİ KAPALI CEZAEVİNDE YANGIN

Salihli ilçesinde, 300'e yakın mahkumun kaldığı C Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yakıt tankında meydana gelen sızıntı sonucu yangın çıktı. Yangın kısa sürede söndürülürken cezaevinin nizamiye girişi ve çevresinde büyük hasar oluştu.

Salihli'nin Kurtuluş Mahallesi mevkiinde bulunan C Tipi Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu'nda saat 12:00 sıralarında fueloil kazanından çıktığı belirlenen yangına itfaiye ekibi müdahale etti. Yangın esnasında koğuşlarda bulunan mahkumların dumandan etkilenmemesi için geniş güvenlik önlemi alındı. Yangın sonucu nizamiye kapısı ve çevresindeki yerleşkelerde büyük hasar oluşurken, iki motosiklet kullanılamaz hale geldi. Bir kedi ise yanarak öldü. Basın mensuplarına bilgi veren Salihli Cumhuriyet Başsavcısı

Mehmet Arzik, cezaevinde 289 mahkum olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bir can kaybımız olmadı. Sadece nizamiye kapısı ve çevresinde hasar oluştu. Hasarın ne kadar olduğu tespit edilecek. Şu an her şey kontrolümüz altında. Buradaki mahkumların başka yerlere sevk edilmesi söz konusu değil. Yangının fueloil kazanından sızan yakıt maddesinin ateş almasıyla çıktığını biliyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 13:55:00
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 17:14:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?