4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Salihli DSP'de şok istifa

Manisa'nın Salihli ilçesinde 3 dönem belediye başkanlığı yapan Demokratik Sol Parti (DSP) üyesi Zafer Keskiner, seçim çalışmalarında izni olmadan adının kullanıldığı gerekçesi ile DSP'den istifa etti.

Zafer Keskiner istifasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Seçim çalışmalarında iznim olmadan adımın kullanılmakta olduğunu üzülerek öğrenmiş bulunuyorum. Bu davranışı kesinlikle onaylamıyor ahlak kurallarına da uygun bulmuyorum. Bu tarihten itibaren parti üyeliğimden istifa ediyorum” dedi.

Keskiner'in noter kanalıyla yaptığı istifa ilçede siyasi çevrelerde şaşkınlıkla karşılandı. Keskiner, istifasının ardından 10 bin adet el broşürü bastırarak CHP''li Belediye Başkanı ve adayı Mustafa Uğur Okay'a destek verilmesi çağrısı yaptı.

Zafer Keskiner'in istifa nedeniyle ilgili DSP İlçe Teşkilatı'ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, "Zafer Keskiner adı, hizmetlerine teşekkür etmek dışında geçmedi ve kullanılmadı. Bunu Salihli halkı da bilmektedir. Keskiner'in duyumlarla ilçe başkanını ve ilçe belediye başkan adayının görüşlerini sormadan, konunun gerçek olup olmadığını araştırmadan partiyle bağlarını koparması, zamanında kendisini karşılıksız destekleyen demokratik solcuları derinden üzmüştür." denildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 12:29:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
peNDOre IP: 85.100.114.xxx Tarih : 20.03.2009 17:40:58

Zafer Bey Salihli ye katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Fakat bu yaptığınız istifa zaten çok eksik ve aksak davranışken birde el broşürü bastırıp dağıtmanız mustafa okay ın kazanamayacağını ve önceki seçim gibi sizin yanınızda olmanıza ihtiyacı olduğunu apaçık gösteriyor. Fakat bu sefer maalesef yetmeyecek çünkü sizin mirasınızı tüketti. Ve bizleri inanın çok üzdü.Keşke broşür dağıtmadan önce birde halkınızın sesine kulak verseydiniz.Fakat kesinlikle Metin Çakıcı yı ve sizi yıllarca bağrına basan DSP yi siz yalnızda bıraksanız mustafa okay ın AK GÜVERCİN in kanat  seslerinden korktuğunu ve tedirgin olduğunu gösteriyor ki sizden böyle bir talepte bulunmuş. Olsun bizler nasip olursa 1 Nisan 2009 günü Sayın Belediye Başkanımız Metin Çakıcı ve DSP ye gönül veren KARAOĞLAN sevdalıları mutlaka sizi Metin Çakıcı nın  başkanlığında  Salihli belediyemize davet ediyoruz.

Saygılarımla Veli SARI. ...