5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Salihli kirazı yüz güldürüyor

SALİHLİ KİRAZI YÜZ GÜLDÜRÜYOR

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) girişimiyle coğrafi işaret belgesi alan ve marka tescili yapılan Salihli kirazın üreticinin yüzünü güldürdü.

Bu yıl bol yağış nedeniyle yüksek rekolteye ulaştıklarını ifade eden Gökköy Muhtarı Arif Şenkal, köyde alıcıların rekolteden, üreticilerin ise kiraz fiyatlarından memnun kaldığını anlatarak, şu bilgileri verdi: “Köyde kilosu 5 buçuk 6 Tl arasında değişen fiyatla Salihli kirazı bu yıl yüz güldürüyor. Aşırı yağışlar nedeniyle yüzde 5 oranında çatlama meydana gelen kirazlar olmasına rağmen rekoltenin ve fiyatların yüksek olması nedeniyle çok memnunuz. Ürettiğimiz Salihli kirazı patent aldıktan sonra daha da önem kazandı. Başka yerde üretilen kirazlar bile Salihli kirazı diye satılıyordu. Şimdi bizim kirazlarımızda logolarımız var. STSO bize bu imkanı sağladı. Emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyoruz.”

Köylünün en önemli geçim kaynağının kiraz olduğunu söyleyen Şenkal, “Daha fazla kiraz yetiştirmek istiyoruz. Ancak suyumuz yeterli gelmiyor. Yeterli suyumuz olmayınca da toprağımız olsa da kiraz ağacı dikemiyoruz. Oysa boş alanlara kiraz ağacı diksek birkaç yıl içinde köyümüzde fakir insan kalmaz. Bizde Allahdiyen Köyü’ndeki gibi köyümüzün tepesine de gölet istiyoruz. Göletimiz olursa yağan yağmur sularımızı kendimiz kullanır, daha çok kiraz ağacı diker ve daha çok kazanırız. bu konuyu Milletvekillerimize anlattık. Umarım verilen sözler yerine gelir. Bu sayede devletimizden de yardım istemeyiz. Göletimiz olur suyumuz toplanırsa bu yıl 200 - 250 ton olan su kapasitemiz 5 yıl içerisinde 450 - 500 tona çıkar” dedi.

SALİHLİ KİRAZI YÜZ GÜLDÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 16:46:00
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 16:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?