4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Salihli MHP’de istifa

29 Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığı’nı CHP’ye kaptıran Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’de İlçe Başkanı Ali Gürsel ve yönetimden 2 kişi görevlerinden istifa etti.

Salihli MHP İlçe Başkanı Ali Gürsel düzenlediği basın toplantısı ile görevinden istifa ettiğini açıkladı. Gürsel, “Bu yarışta MHP olarak hem üzerimize düşen hem de siyasi gelişme açısından Salihli’de başarıyı yakaladığımıza inanıyorum. Fakat başarı bana göre oy artırmak değil belirlenen hedefe ulaşmaktır. Göreve geldiğim ilk gün genel başkanımıza, ülkücü camiaya ve partililerimize verdiğim sözü tutamadığım için ilçe başkanlığı görevinden istifa ediyorum.“dedi.

Gürsel sözlerini şöyle sürdürdü: “Salihli’de 40 yılı tamamlayan bir siyasi hayatım var. Bu çalışmalar gençlik yıllarımda başladı bugüne kadar devam etti. Bugüne kadar siyasi düşüncem ve çizgim değişmedi, hiçbir zamanda menfaat ve beklenti içinde olmadan siyasi faaliyetimi sürdürdüm. 1994 yılında yapılan yerel seçimlerde ilçe başkanıydım. MHP’nin oyları bir dönem öncesine göre 289 idi. Benim dönemimde MHP’nin oylarını 11967 ye çıkardık. Böylece Salihli de MHP ye ilk Belediye Başkanlığını kazandırmış olduk. MHP’de İlçe Başkanlığımın yanı sıra Türkeş’in son döneminde MKK Üyesi olarak bir dönem görev aldım.

Çizgimizden ve görüşümüzden milletimize olan hizmet aşkından hiçbir zaman taviz vermeden siyasette bugüne kadar geldim. Siyasette ve toplum hayatımda hedefim şahsımın iyi bir insan olduğunu intibahını verebilmek gayreti içinde oldum. Bu duygularla 29 Mart seçimlerinden 10 ay önce atama suretiyle ilçe başkanlığına getirildim. Ciddi olarak seçimlere hazırlanmamız tam 10 ayımızı aldı. Bu süre zarfında hedeflerimizi tespit edip bunun adını da koymuştuk. Bu hedeflerin adı MHP Belediye Başkanlığıdır. Seçimler sadece Salihli merkezde değil 8 beldemizle birlikte gayet olumlu kırıcı olmadan siyasi partilerimizin birbirlerine karşı hakarete varmadan tenkitleri ile güzel bir yarış yaşadık. Bu yarışta MHP olarak hem üzerimize düşen hem de siyasi gelişme açısından başarıyı yakaladığımıza inanıyorum. Fakat başarı bana göre oy arttırmak değil, arttırılan oyların mükafatını görerek hedeflediğimiz başkanlığını almaktır.

Bilindiği gibi bu yerel seçimlerde 8 belde ve Salihli merkezde maalesef hedeflerin çok gerisinde kalarak 1 Belediye Başkanlığı’nı kazandık. Salihli’de ise ilk sonuçlara göre 629 oy ile kaybetmiş bulunuyoruz. Bu kaybın sorumluluğu ilçe başkanı olarak tamamen şahsıma ait olup bu kayıptan dolayı da çok üzgün olduğumu belirtiyorum. Şahsıma görev verildiğinde Genel Başkanımıza ülkücü camiaya ve partililerimize verdiğim sözü tutamadığım için görevimden istifa ediyorum. İstifa etmem partimden ve düşüncelerimden istifa ettiğim anlamına gelmiyor. Bu vesile ile elde edilen sonuçtan sonra Başta Belediye Başkanımız Mustafa Uğur Okay olmak üzere mecliste görev alacak olan meclis üyelerimize başarılar dilerken hep birlikte ortak aklı kullanarak Salihli’yi ve kentimizde yaşayan insanlarımızı daha iyi şartlarda yöneteceklerine inanıyor ve hepsine başarılar diliyorum.”

Ali Gürsel ile birlikte yönetim kurulundan Nuri Sapmaz ve Murat Dağıstanlı da istifa etti. MHP Salihli İlçe Başkanlığı görevini kongre sürecine kadar Başkan Yardımcısı Ekrem Aydoğdu’nun yürüteceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 16:14:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?