3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Salihli OSB'de yeni fabrika açıldı

Türkiye’nin 2. kedi-köpek mama üretimi yapan fabrikası Salihli Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete geçti.

Toplam 1500 metrekare kapalı alan sahip olan fabrikada 6 çeşit kedi, 17 çeşit de köpek maması üretileceği kaydedildi. Ege Bölgesi’nin tarıma dayalı organize sanayi bölgelerinden biri olan Salihli OSB’de 21. fabrika üretime geçti. Ankara merkezli Yem Teknolojileri Makine Sanayi Ltd. Şti. Salihli Organize Sanayi Bölgesi’nde 1500 metrekare kapalı alana sahip Türkiye’nin 2. kedi-köpek mama fabrikasının inşaatını tamamlayarak üretime başladı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Salihli Organize Sanayi Bölge Müdürü Cevdet Eren, “1500 metrekare kapalı alana sahip fabrikanın inşaatı ve İngiltere’den ithal makinelerin montajı tamamlanarak üretime başladı.

Tesiste Hollandalı Vobra lisansıyla yine ‘Vobra’ markasıyla dünya standartlarında 6 çeşit kedi, 14 çeşit köpek maması üretilecek. Tesisin üretim kapasitesi saatte 3 Ton. İlk etapta %50 si iç piyasaya verilecek. Yurtiçinde Ege ve Marmara ağırlıklı olmak üzere tüm Türkiye ye dağıtım yapacak. Yurt dışında hedef pazarları ise Rusya başta olmak üzere Ukrayna, Romanya, Bulgaristan ve Avrupa ülkeleri. Bugüne kadar tesise yaklaşık 3 milyon Euro’luk yatırım yapıldı. Türkiye’de tüketilen kedi-köpek mamasının %90’ı ithal ediliyor. Tesis Türkiye’nin kedi-köpek maması üreten ikinci; kapasite olarak ise en büyük fabrikasıdır.”dedi

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 20:44:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?