30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Salihli OSB'nin sorunları Meclis'e taşındı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili Ahmet Orhan, Salihli Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) sorunları ile ilgili olarak Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle meclise soru önergesi verdi.

MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan sunduğu soru önergesinde “Günümüzde Türkiye'de, endüstriyel rekabetin odağını oluşturan Organize Sanayi Bölgeleri'nin yapısı, bölgesel kalkınmadaki yeri ve firmalara yönelik rekabet göstergelerin ortaya konması ne kadar önemliyse sorunların çözümüne katkı sağlamak da o kadar önemlidir.

Sanayinin kayıt altına alınmasının en önemli ayağı OSB'lerin yatırımda cazibe merkezi haline getirilmesi ile mümkündür." diyerek, "Bu bağlamda Salihli Organize Sanayi Bölgesi'nin sorunları da ivedi çözümler beklemektedir. Bölgemizde ekonomik açıdan dinamik bir yapıya sahip olan ilçemizin Organize Sanayi Bölgesi'nin; Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nca 10 Mayıs 2007 tarih ve 004850 sayılı yazı ile onaylanan Manisa-Salihli Organize Sanayi Bölgesi İlave Alanın yatırım programına alınması düşünülmekte midir?, Organize Sanayi Bölgesi'nin kendi imkanlarıyla başladığı 11 Ekim 2007 tarih ve 2007/249 sayılı yazı ile müracaat edilen 1. Etap Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisinin yatırım programına alınarak bitirilmesi düşünülmekte midir?, 5084 sayılı Teşvik Yasası, teşviklerin sektör ve ilçe ekonomik getirilerinin gözönüne alınarak yeniden değerlendirilip, düzenlenmesi düşünülmekte midir?” sorularını yöneltti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a verdiği soru önergesinde ise Orhan, “Ulaşım sistemleri ülkenin ekonomik, sosyal ve politik yapısına yön veren önemli bir etkendir. Ulaşım sistemleri toplumlar için vazgeçilmez sistemlerdir ve kent için en önemli alt yapıyı teşkil ederler. Ulaşım sorununu çözememiş olan kentlerde, zaman kaybına bağlı olarak kişilerin ruhsal sağlıklarının bozulması ve enerji kaybı ile de ülke ekonomisine olan yük oldukça büyük boyutlardadır. Kurucumuz Atatürk'ün de belirttiği üzere; 'Ekonominin gelişmesinde başlıca lüzumlu olan, yollar, demiryolları, limanlar, kara ve deniz ulaştırma vasıtaları milli mevcudiyetin maddi ve siyasi kan damarlarıdır. Refah ve kuvvet vasıtasıdır'. Organize Sanayi Bölgeleri'nin yapısı, bölgesel kalkınmadaki yeri ve sorunların çözümüne katkı sağlamak da önem ihtiva etmektedir. Salihli Organize Sanayi Bölgesi'nin sorunları da ivedi çözümler beklemektedir. İzmir-Ankara Devlet Karayolunun üzerinde Salihli Organize Sanayii Bölgesi'nin kavşağının düzenlenmesi için Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'ne müracaatı yapılmış olup, kavşağın düzenlenmesi için gerekli çalışmalar ne zaman başlatılması düşünülmektedir?, Salihli Organize Sanayi Bölgesi'ne demiryolu bağlantısı için 19 Ocak 2004 tarih ve 2004/07 sayılı yazı ile Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü'ne müracaat yapılmış, demiryolu bağlantısının sağlanması, amacı ile gerekli çalışmanın ne zaman başlatılması düşünülmektedir?” diye sordu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 18:55:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?