4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Salihli OSB'ye dev tesis

Merkezi İstanbul'da bulunan Ata Makine İnşaat Şirketi'nin Salihli Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 20 bin metre kare kapalı alanda kuracağı tesisin Ege Bölgesi'nin en büyük meyve işletme tesisi olacağı açıklandı.

Tarıma dayalı sanayileşmede Ege bölgesinin örnek OSB'leri arasında gösterilen Salihli OSB'de bir firmaya daha arsa tahsisi yapıldı. Ata Makine İnşaat Şirketi'ne Salihli OSB'de 45 bin 409 metre kare arsa tahsis edilmesine ilişkin protokol önceki gün Salihli Belediyesi'nde imzalandı. Törene OSB Yönetim Kurulu Başkanı Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, OSB Yönetim Kurulu Üyesi Salihli Belediye Meclis Üyesi Erol Kazak ve firma yetkilisi Doğan Uzunyol katıldı.

İmza töreni sonrası açıklamalarda bulunan firma yetkilisi Doğan Uzunyol, “Salihli OSB'de iki ayrı tesis kuracağız. Birinci tesisimizde taze sıkma meyve suyu işlenecek. 2009 yılı içerisinde üretime geçecek olan tesisimizde yılda bin 800-2 bin ton meyve işlenecektir. İkinci tesisimizde ise konsantre meyve suyu ve meyve püresi imal edilecektir. Tesisin 2010 yılın içerisinde üretime başlaması planlamaktadır. 20 bin metre kare kapalı alanda üretim yapacak olan tesis Ege bölgesinde en büyük meyve işleme tesislerinden biri olacaktır. Tesiste 100 ton meyve işlenecektir. Bölgede meyve üretimini çeşitlendirecek ve değerlendirilecek bu tesiste 200-250 kişi çalışacaktır. Her iki tesisin toplam maliyeti 13 Milyon Dolar olacaktır. Tesisin üretimi yüzde 50 iç piyasada, yüzde 50 yurt dışına pazarlanacaktır.” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 23:20:12
Güncelleme :8 Mart 2009 Pazar 01:00:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?