5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Salihli Romanlar isyanda!

SALİHLİ'DE YAŞAYAN ROMANLAR İSYANDA

Manisa'nın Selendi ilçesinden Salihli'ye yerleştirilen Romanlara yapılan başta kira yardımı olmak üzere eşya ve yakacak yardımları, Salihli'de yaşayan Romanları çileden çıkardı. Selendi'den Salihli'ye yerleştirilen Roman vatandaşlar ise, Selendi'ye geri dönmeleri yolunda yapılan çağrılara olumsuz cevap verdi.

Manisa'nın Selendi ilçesinde çıkan olayların ardından Gördes'e sığınan buradan da Salihli ilçesine yerleştirilen Romanlar, Salihli'de yaşayan Romanların tepkisini çekmeye başladı. Salihli'de yaşayan Romanlar, Selendi'den gelen 29 kişiden oluşan sekiz ailenin yerleştirildiği dört eve yapılan yardımların ve gösterilen ilginin kendilerini rahatsız ettiğini belirtti. Salihli'de yaşayan Roman ailelerinden Nazlı Kalender ve Reyhan Çıtak, "Biz Selendi'de zulme uğrayan vatandaşlarımızı bağrımıza basıp davul zurna ile karşıladık. Ancak, basın buraya çok fazla ilgi göstermeye başladı. Artık yeter. Selendi'den gelen Romanlar sanki Selendi de kahramanlık yaptı. Devletimiz, Salihli'de yaşayan Romanların halini görmüyor, Selendi'den gelen Romanlara yardım yağdırıyor. Yardım alabilmek için bizim çocuklarımızda mı cinayet işlesin ya da suça karışsın" diye konuştu.

Öte yandan Selendi ilçesinden Salihli'ye yerleştirilen Roman ailelerinden bazıları, "Selendi'ye geri dönmeleri" çağrılarına olumsuz karşılık verdi. Romanlar "Burada rahatımız çok iyi. Selendi halkı ile barışmayacağız" dediler.

SALİHLİ'DE YAŞAYAN ROMANLAR İSYANDA
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 18:23:02
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 23:35:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
VATANDAŞ IP: 212.156.0.xxx Tarih : 12.01.2010 14:37:21

DEĞERLİ ROMAN KARDEŞLERİM ,FİKRİMCE BU OLAY BİR CAHİLLİKTİR, YOKSA SİZLERE KESİNLİKLE AYRIMCILIK GİBİ BİR ZİHNİYET OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM,BU TOPRAKLAR ÜZERİNDE YAŞAYAN VE VATANINI SEVEN HERKEZ AYNEN SİZİN GİBİ KARDEŞİMİZDİR ,BU YAPILAN CAHİLLİĞE KANIPTA VATANINIZA İHANET ETMEYİN,FAZLASIYLA BU VATANI SEVİN VE KORUYUN.

SİZLERİ ÇOK SEVİYORUZ, ROMANDA OLSANIZ SİZLER PKK VE YANDAŞLARI GİBİ BÖLÜCÜ VE NANKÖR OLMADINIZ VE OLAMAZSINIZ HEPİNİZE SEVGİLERİMİ SUNARIM