4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Salihli Tarım Fuarı açıldı

Manisa'nın Salihli ilçesinde 11. Tarım Gıda ve Hayvancılık Günleri Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Ege Bölgesi'nin en büyük tarım fuarlarından biri olma özelliği taşıyan fuara 70'e yakın firma katıldı.

Türkiye'nin en önemli tarımsal bölgelerinden olan Salihli 'de düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Günleri-SAGREX düzenlenen törenle açıldı. Efor Fuarcılık tarafından organize edilen fuara Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkan Yardımcısı Nuri Şeyda Sorman, İlçe Kaymakamı Mesut Yıldırım, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Talat Zurnacı ile davetliler katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını Salihli Ziraat Odası Başkanı Ahmet Can yaptı.

Can, "Manisa'da tarım denilince akla ilk gelen yer Salihli'dir. Narenciyenin dışında her çeşit ürün yetişmektedir. Son dönemlerde damla sulama sistemine ağırlık verilmiştir. Bölgemizde 25 bin dekar alanda damlama sulama sistemi uygulanmaktadır. Bu sistem ile sulamada tasarrufa geçilmiştir. Gelişen teknolojiyi yöremiz çiftçilerine tanıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

TZOB Başkan Yardımcısı Nuri Şeyda Sorman, "Salihli, ülkemizin ve bölgemizin yöre çiftçileri tarafından adı 'Altınova' olarak anılmaktadır. Bu alanda tarımın en ince noktaları uygulanmaktadır. Ülkemizde uygulanan tarım politikaları ne yazık ki her geçen gün tarım sektörünü olumsuz etkiliyor. Oysa Avrupa ülkelerinde tarım sektörü sürekli desteklenmektedir. Desteklenme olmayınca Türk çiftçisi ne yazık ki gerekli gelişmeyi yapamamaktadır." dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay da Salihli'nin tarım sektöründe bölgenin en önemli merkezlerinden biri olduğuna işaret ederek, "Bu fuar sadece çiftçilerimizi gelişen teknoloji ile buluşturmayacak, aynı zamanda Salihli'nin de tanıtımını yapacaktır" dedi. Kaymakam Mesut Yıldırım ise, "Salihli, sadece bölgesinin değil Türkiye'nin en önemli tarım merkezlerinden biridir. 11. Tarım Fuarı da bunun en güzel örneğidir. Tarım sektörü için toprak çok önemlidir. Toprak nankör değildir. Ektiğin ürünün karşılığını fazlasıyla alırsınız. Salihli'nin de toprağı böyledir." diye konuştu.

Konuşmaları ardından Salihli Belediyesi'ne bağlı halk oyunları ekipleri gösteri sundu. Fuarın açılış kurdelesini TZOB Başkan Yardımcısı Nuri Şeyda Sorman, Kaymakamı Mesut Yıldırım, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ve Ziraat Odası Başkanı Ahmet Can kesti. Protokol üyeleri daha sonra fuara katılan firmaların stantlarını gezerek yetkililerden bilgi aldı. Fuarın 4 Ekim'e kadar açık kalacağı bildirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 15:40:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?