4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Salihli TSO jeotermal arayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan 5 bin dönümlük alanda jeotermal aramak için ruhsat alan Salihli Ticaret ve Sanayi, bulunacak olan enerjiyi işletebilmek için şirket kurdu.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası 9.Meclis toplantısını Özcan Ünlü Başkanlığında gerçekleştirdi. Tek gündem maddesinin ele alındığı toplantıda Jeotermal enerji arama ruhsatı alan TSO’nun bulacağı enerjiyi pazarlayabilmesi için kurulması planlanan şirket konusu karara bağlandı.

Toplantı sonunda yüzde 99’luk hissesi Ticaret ve Sanayi Odası’nın yüzde1’lik hissesi ise 46 kişiden oluşan Meclis üyelerinin olmak üzere 200 bin TL sermayeli şirket kurulması kararlaştırıldı. Meclis toplantısında sıcak su arama konusunda bilgiler veren Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Jeoloji Mühendisi olan Osman Vural, bu işin can damarının doğru yapılan proje olduğunu söyledi. Arama sahasına yakın olan Lider ve Bostan Tarımın sıcak suyu bulduğunu belirten Vural “Yeraltı sürprizlerle doludur, bu işin garantisi yok” dedi. Toplantıda konuşan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Talat Zurnacı ise en büyük riskin 40 derece suyun çıkmasıdır” dedi.

Toplantı da son olarak Osman Vural, Mehmet Memiş, Tamer Onuş ve Yunus Kaya’dan oluşan bir komisyon kuruldu. Oluşturulan bu komisyon ise şirket tüzüğünü hazırlayacak.

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 16:17:38
Güncelleme :30 Ağustos 2009 Pazar 16:36:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?