30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Salihli'de 375 adet kitap toplandı

Manisa'nın Salihli ilçesinde “Türkiye Okuyor, Salihli Okuyor” projesi kapsamında başlatılan kitap bağışı kampanyası çerçevesinde 375 adet kitap toplandı. 

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından Türkiye genelinde 4 yıl süre ile yürütülecek “Türkiye Okuyor Kampanyası” kampanyasına, Salihli ileçsi de "Türkiye Okuyor, Salihli Okuyor" sloganıyla dahil olmuştu. Bu kapsamda başlatılan kitap bağışı kampanyası sonunda 375 adet kitap toplandı. 

Konu hakkında açıklamada bulunan Salihli Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Aksakal, “Salihli'de Kaymakamımız Mesut Yıldırım başkanlığında oluşturulan Türkiye Okuyor Kampanyası İlçe Yürütme Kurulu tarafından hazırlanarak 31 Mart 2008 tarihinde resmen uygulamaya konulan 'Türkiye Okuyor, Salihli Okuyor' Projesi kapsamında başlatılan ve 30 Haziran 2008 tarihine kadar sürecek olan Kitap Bağışı Kampanyasına bağışlar devam ediyor. 1 aylık süre içerisinde Bağış Kitap Teslim Merkezlerinden Salihli İlçe Halk Kütüphanesi'ne 326 kitap, Salihli Halk Eğitim Merkez Bağış Kitap Teslim Merkezi'ne 39 kitap, Salihli Belediyesi Bağış Kitap Teslim Merkezi'ne 10 kitap olmak üzere toplam 375 kitap teslim edilmiştir. Henüz, Salihli Eğitim Gönüllüleri Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği Bağış Kitap Teslim Merkezi'ne ise hiç kitap bağışı yapılmadığı tespit edilmiştir. Bundan sonra da her ayın sonunda, kitap bağışlayan hayırsever Salihlili vatandaşlarımızın isimlerini duyurmaya devam edilecektir. Salihli Halkına, Kitap Bağış Kampanyası'na daha yoğun bir şekilde katılmaya tekrar davet ediyoruz.” dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 13:48:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?