30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Salihli'de aile dramı

Manisa'nın Salihli ilçesinde yaşayan engelli yaşlı adamın hayat hikayesi yürekleri burkuyor.


Salihli ilçesinde doğuştan engelli Mustafa Yaşar (63), kimseye muhtaç olmadan çalışarak hayatına devam ederken, birbiri ardına yaşadığı sorunlara rağmen yaşam mücadelesine devam ediyor. 1967 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası tamamen iş yapamaz hale gelen, 3 çocuk babası yaşlı adam, önce evinde çıkan yangında Mustafa isimli oğlunu kaybetti. Ardından 9 ay sonra bir yurda yerleştirilen Emrah isimli diğer oğlu ile yangında ağır yaralanan ve İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde tedavi edilen 3. çocuğu Ömer'i de yitiren Mustafa Yaşar'ın acısına doğuştan sara hastası olan eşi Zeynep'in de kaçırılması eklendi. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Müdürlükleri'ne yazılar yazarak eşinin bulunmasını isteyen Yaşar'ın, eşinin izine Akhisar'ın Yel Değirmeni mevkiinde rastlandı. Emniyet güçleri Yaşar'ın eşini Akhisar'dan getirerek kendisine teslim etti. Mutlu bir hayat hayali kuran ve eşine tekrar kavuşan Mustafa Yaşar'ın peşini şansızlıklar bir türlü bırakmadı. Salihli'de çalmadıkları kapı kalmayan Yaşar ailesine Şefkat Pınarı Derneği sahip çıkarak ev yapma kararı aldı.


Salihli'nin Razlı Mahallesi civarında belediyeden alınan izin sayesinde mezarlık mevkiinde yapımına başlanan 90 metre karelik evin inşaatı devam ederken, Salihli Belediyesi bu izin karşılığı civarda bulunan sürü sahiplerinin mezarlığa girişlerinin kontrol edilmesi görevini Mustafa Yaşar'a verdi. Yaşar, bir süre sonra mezarlığa giren çobanları mahalle muhtarına bildirerek dışarı çıkarılmalarını sağladı. Bu olaydan sonra civarda sürü otlatan çobanların Mustafa Yaşar'a kin güderek, kendisi defalarca dövdüğü öne sürüldü. Yaşar, kendisini döven sürü sahiplerini mahkemeye verince kendisine mahallede baskı yapılmaya başlandı. Bu baskılara ve darplara daha fazla dayanamayan Yaşar, evinin bitmesine kısa bir süre kalmasına rağmen, evini terk etmek zorunda kaldı ve Keli Mahallesi'nde virane bir evde yaşamaya başladı.


1977 yılında buyana kendisine verilen sakat maaşı ile geçimini sağlayan Yaşar'ın sosyal güvenlik sisteminde gidilen yeniden yapılandırma nedeniyle sistemde kaydı bulunduğu gerekçesiyle maaşı kesildi. Doğumundan bugüne büyük çileler çeken Yaşar'a hayatın son darbesi de eşinin 2. kez kaçırılması oldu. 5 Kasım 2008 tarihinde kaçırılan eşi Zeynep Yaşar'dan hala haber alamayan Mustafa Yaşar, eşinin bulunması için yine kapı kapı dolaşmaya başladı. Emniyet Müdürlüğü'ne ve Savcılığa dilekçe ile başvuran Yaşar şimdi buralardan gelecek cevabı bekliyor.
Mustafa Yaşar, "63 yaşıma kadar hayattaki en büyük acı olan evlat acısından evsiz kalmaya kadar olan bin bir türlü acıyı tattım. Bu acılı hayatta birbirimize destek olmaya çalıştığımız eşimin ikinci kez kaybolması beni derinden yaraladı. Hayatta yemediğim darbe kalmadı. Tek dileğim yetkililerden beni hayata bağlayan tek varlık olan eşimin bir an önce bulunması ve hak ettiğim emekli maaşım tekrar bağlanması " dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 23:18:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?